Zonsverduisteringen, hoe erg zijn ze nou echt?

''Een demon neemt een hap uit de zon''

Even over zonsverduisteringen & hoe erg deze nou écht kunnen zijn

Ieder jaar hebben we meestal twee, soms drie series van eclipsen (zo noemen we maans- en zonsverduisteringen). Een zonsverduistering vindt altijd tegelijkertijd plaats met nieuwe maan, een maansverduistering met volle maan. Dat betekent dus dat ik met mijn 28 levensjaren al minimaal 1000 verduisteringen heb meegemaakt, jij ook zo ongeveer schat ik.

Zonsverduisteringen, hoe erg zijn ze nou echt?

Een demon neemt een hap uit de zon tijdens zonsverduistering

Verduisteringen werden vroeger al snel als ‘eng’ bestempeld. De Maya’s geloofden bijvoorbeeld dat een demon een hap uit de zon nam tijdens een zonsverduistering. Binnen de astrologie hebben verduisteringen ook lang een vrij zware stempel op zich gekregen, totdat we langzaam realiseerden dat die eclipsen best wel vaak plaatsvonden. En er dan meestal ook echt iets slechts gebeurde? 

 

Zelf denk ik dat het allemaal wel meevalt, zo’n eclips

Natuurlijk is er sprake van een andere energie dan met een normale nieuwe maan, maar zo heftig als het vroeger bestempeld werd is het nou allemaal ook weer niet.

Ik vergelijk het ook met Mercury retrograde. Heel Instagram staat vol met wat een ellende die periode wel niet met zich meebrengt, terwijl we toch echt ieder jaar drie, soms wel vier keer, Mercury retrograde meemaken. 

“Hoe erg kan dan zo’n transit nou zijn als het zo vaak plaatsvindt?” , dat vraag ik me dan af.

Dat moet dus wel meevallen. MAAR er is zeker wel sprake van een nieuwe maan die iets anders is dan anders. 

 

Wat doet zo’n eclipse dan wel?

 

Een solar eclipse brengt een chaotischere, intensere en emotionelere energie met zich mee dan een standaard nieuwe maan. Hoe dat zich uit? Denk bijvoorbeeld aan onverwachte gebeurtenissen, veranderingen en transformaties die je doorgaat op zo’n moment. Zie het als een nieuw hoofdstuk dat zich opent en zich de komende 6 maanden gaat laten lezen. 

Kan je dan nog steeds manifesteren?

JA, wat mij betreft wel. Maar als je gaat manifesteren, houd dan rekening met het volgende: 

  • Er hangt chaotische energie in de lucht, het is dus belangrijk om de chaos in je hoofd eerst uit je systeem te krijgen. Ga bijvoorbeeld sporten of wandelen voor je ritueel, mediteer en/of journal. 

 

  • Een zonsverduistering vindt plaats recht tegenover de noordelijke maansknoop. Deze astrologische plaatsing staat symbool voor jouw spirituele missie in het leven, wat je hier komt leren in dit leven, je lotsbestemming volgens sommige astrologen. Dit zou je kunnen voelen in de vorm van belangrijke keuzes die je moet maken om dichter bij wat voor jou bestemd is te komen. 

 

  • Eclipsen brengen verandering, dus vraag jezelf af welke verandering je wilt verwelkomen. Maar ook welke verandering je, al dan niet bewust, tegenhoudt. 

 

  • Je mag deze nieuwe maan iets meer achterover leunen en aanschouwen welke veranderingen zich aandienen. Deze keer heb je zelf iets minder controle over het stuur, maar dat betekent niet per se dat er niets te doen is. Houd bij welke veranderingen, startmomenten en eindpunten zich deze dagen aandienen. 

 

  • Als je manifesteert, weet goed wat je wil & waarom je dit wil. 

 

En tenslotte, misschien wel een van de belangrijkste: neem rust, lees bijvoorbeeld eens een boek: The Art of Astrology 
Met dit boek ga je op astrologische ontdekkingsreis langs alle astrologische terminologie en leer je stap voor stap jouw eigen birth chart lezen. Dat alles op een heldere, overzichtelijke manier. Bye bye overwhelm, hallo zelfkennis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *