Volle Maan in Steenbok

De aardbeienmaan

Op 22 juni 2024 staat ons een bijzondere gebeurtenis te wachten – de Maan van de Kortste Nacht. De volle Maan valt samen met het teken Steenbok, terwijl de zon zich in Kreeft bevindt. Deze samenloop van astrologische krachten belooft een bijzondere periode van balans en introspectie. Blijf lezen om te ontdekken wat deze volle maan voor ons in petto heeft.

Volle maan in Steenbok

Deze volle maan vindt plaats in het teken Steenbok. Dit aardeteken voelt zich thuis in stabiliteit, verantwoordelijkheid en tastbare veiligheid. Het werkt met planningen, ambitie, structuren en funderingen en dat zouden zomaar thema’s kunnen zijn die nu aan het licht komen voor jou. 

De zon in kreeft

Als de Zon in Kreeft staat, is het net alsof je wordt omarmd door warme, liefdevolle energie. Je voelt een sterke behoefte om dicht bij je familie en vrienden te zijn, en je lekker thuis te nestelen. Het draait allemaal om zorgzaamheid en bescherming, zowel voor jezelf als voor de mensen om je heen. Je emoties zijn intens, waardoor je beter in contact komt met je innerlijke gevoelens en behoeften. In het kort zorgt de Zon in Kreeft ervoor dat je een gevoel krijgt van thuiskomen en liefde, waardoor je emotionele banden goed kunt versterken.

Aardbeienmaan? Is die dan rood??

Dat had zeker leuk geweest, maar de maan kleur is net zoals altijd.  “Aardbeienmaan” is een van de traditionele namen voor de volle maan van juni die door Native Americans werd gebruikt — voor hen was juni het aardbeienseizoen. Astrologen geloven dat de Aardbeienmaan een symbool is van liefde, zuiverheid en welvaart. 

Waar moet ik beginnen?

Zoek op in welk huis deze volle maan voor jou valt. Geen idee hoe? Ik leer het je – en meer – in Moon Method. En, bonustip: check even wat er gaande was tijdens de nieuwe maan in Boogschutter afgelopen najaar en welke intenties je toen hebt gezet. Grote kans dat die thema’s nu terugkomen.

1e huis

Welke veranderingen vinden er plaats in je persoonlijke leven? Welke deuren wil je sluiten? Wat eindigt er nu voor jou? Wat start er nu en wat moet je daarvoor loslaten? Wat is het nieuwe hoofdstuk van je leven dat je nu in gaat? En wat ga je daarvoor loslaten?

2e huis

Hoe kijk je naar je financiën? Hoe voel je je over geld? Hoe is je relatie met geld? Wat zou je willen loslaten om een gezondere relatie met geld en/of eigenwaarde te krijgen? Hoe is je eigenwaarde?

3e huis

Wat zou je willen bijschaven aan je communicatie? Wat mag je loslaten ten aanzien van hoe je leert, je studie of je ontwikkeling? Wat zou je willen leren? Is er iets op educatief vlak dat je nu afrond of iets wat je recentelijk hebt geleerd?

4e huis

Waar voel jij je thuis? Wat zou je willen veranderen aan je huis of de plek waar je je thuis voelt? Wat mag je daarvoor loslaten? Welk deel van je verleden zou je willen loslaten? Wat speelt er nu in je familie en hoe voel je je daarbij? Hoe is de relatie met je innerlijke kind?

5e huis

Hoe uit jij jezelf? En je creativiteit? Is er een creatief project dat je wilt bijschaven of afronden? Maak je voldoende ruimte voor je eigen plezier? Wat houdt je tegen?

6e huis

Hoe voel je je over je werk? Wat wil je veranderen aan je werk? Voedt je werk je? Is er iets veranderd binnen je werk de afgelopen 6 maanden? Is er een keuze voor de lang termijn die je wilt maken? Hoe gaat het met je gezondheid? Is er iets wat je op dat vlak wilt loslaten?

7e huis

Welke partners/samenwerkingen voeden je en welke minder? Is er een partnerschap/samenwerking die je los zou willen laten? Hoe communiceer je binnen je relaties? Wat zou je willen verbeteren aan je relaties en aan jouw houding binnen je relaties?

8e huis

Hoe ga je om met grote rekeningen? Durf je te investeren? Hoe is jouw money mindset? Hoe zou je je financiën/kijk op geld willen verbeteren en wat laat je daarvoor los? Hoe ga jij om met intimiteit? Durf je je kwetsbaar op te stellen? Wat houd je daarin tegen?

9e huis

Hoe is jouw kijk op leren en ontwikkeling? Loop je ergens in vast? Hoe is je growth mindset op dat vlak? Komt er een educatie nu tot een einde en zo ja, hoe voel je je daarover? Wat is de volgende stap in jouw ontwikkeling en wat wil je loslaten om daar ruimte voor te maken?

10e huis

Wat is je carrièredoel voor de lang termijn? En wat mag je daarvoor loslaten, zodat je ruimte creëert voor die droom? Hoe voel je je over je reputatie? Hoe wil je gezien worden door de wereld en wat mag je daarvoor loslaten?

11e huis

Wat zijn je dromen voor de lange termijn? En wat mag je daarvoor loslaten, zodat je ruimte creëert voor die droom? Wie is er in je leven gekomen of weggegaan de afgelopen tijd en hoe voel je je daarbij? Hoe sta je in je vriendschappen? Is er daar iets wat je mag loslaten?

12e huis

Wat eindigt er nu voor jou? Voel het alsof crisis nu plaatsvindt en zo ja, waarvoor creëer je nu ruimte? Wat wil je opgeven of laten eindigen? Hoe kan jij je (mentale) gezondheid prioriteit maken? Is er nu nieuws in je leven wat je niet hebt zien aankomen en zo ja, hoe voel je je daarover?

Precies weten in welke van jouw huizen de Volle Maan staat? Meld je dan nu aan voor de Maan Mail! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *