Volle Maan In Maagd

Een moment van reflectie en zelfkennis

Zaterdag is het weer zo ver. Om 13:30 stipt is de Volle Maan met het sterrenbeeld Maagd als hoofdrol. Wat staat ons te wachten? Wat zijn de energieën van Maagd? Wat heeft Vissen ermee te maken en wat kunnen we beter wel en wat beter niet doen? Heel veel vragen die in deze blog allemaal beantwoord worden! 

FULL MOON 2024

Op 24 februari is de volle Maan in Maagd, terwijl de zon zich bevindt in het teken Vissen. Dit leidt tot een spanningsveld tussen deze twee astrologische tekens. Maagd, een aards teken geregeerd door Mercurius, staat bekend om zijn aandacht voor detail en streven naar perfectie. Het is een teken dat altijd op zoek is naar manieren om te verbeteren. Aan de andere kant hebben we Vissen, het meest dromerige sterrenbeeld van de dierenriem. Vissen droomt graag over de toekomst en fantaseert over alles wat nodig is om zich goed te voelen, maar kan af en toe hierdoor dus ook de realiteit uit het oog verliezen. Dankzij de invloed van Maagd wordt dat gelukkig wat minder. Maagd zorgt er weer voor dat je een geordende leefomgeving creëert, praktische plannen stelt en een goede routine opbouwt. Het is dus een tijd waarin we kritisch naar onszelf kunnen kijken en belang moeten hechten aan onze intuïtie.

LAY BACK EN NEEM EVEN EEN PAUZE

Dit klinkt misschien allemaal wat veel, maar no worries, want je kan tijdens deze Volle Maan rustig achterover leunen. Er hangt namelijk een licht nerveuze sfeer die heerst op de Volle Maan. Dit betekent dat je best wel even het leven mag gaan pauzeren. Plan niets belangrijks om jezelf niet lichamelijk en geestelijk uit te putten. Geef jezelf in plaats daarvan de ruimte om meer tijd alleen door te brengen en plannen te maken voor de toekomst. Leef mee met de energie van Maagd. Geef gehoor aan de behoefte als je voelt om orde te brengen in je leven. Misschien is het dan nu eindelijk het juiste moment om alle keukenkastjes weer netjes op te ruimen en je uitpuilende kledingkast te ordenen 😉 En nog wel het belangrijkste: vermijd grote conflicten en probeer gesprekken op een luchtige toon te houden. Maagd kan er namelijk voor zorgen dat je kritisch bent, overal iets op aan te merken hebt en je merkt dat ineens alle mensen om je heen van alles verkeerd doen.

DE BALANS TUSSEN MAAGD EN VISSEN

Zoals ik net ook al vertelde, neem tijd voor jezelf. Zet alles even op pauze, mediteer, journal en kijk naar waar je nu in het leven staat. De Volle Maan in Maagd zal je uitnodigen om stappen te gaan nemen om je doelen te bereiken en kritisch op jezelf te zijn. Probeer daarentegen ervoor te zorgen dat je geen negatieve self-talk gaat hebben. De dynamiek tussen Maagd en Vissen kun je dus goed gebruiken om je dromen realiteit te maken. De fantasieën die je hebt, kun je vertalen naar concrete plannen. Kortom, combineer tijdens deze Volle Maan de aandacht voor detail van Maagd met de dromerige inspiratie van Vissen. Zo vind je een evenwicht tussen visie en uitvoering en is het dus de perfecte tijd om je visie werkelijkheid te laten worden.

Wil jij bij elke fase van de Maan weten wat je te wachten staat, wat je er in hemelsnaam mee moet en gepersonaliseerde journal prompts ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de MAAN MAIL! Ontvang daarnaast gratis freebies en blijf altijd op de hoogte van New Moon Sessies, zodat ook jij weet hoe je jouw maan(d) vol manifestatiekracht kunt doorlopen.