the art of astrology

Volle maan in Boogschutter

Wat laat jij los deze maand?

Aanstaande zondagochtend is het weer zover: het hoogtepunt van de maancyclus breekt aan! We hebben een volle maan in het altijd optimistische Boogschutter. Laten we bekijken wat dat gaat doen.

Werken met de volle maan

Volle maan is de tijd van het zien van resultaat. Het is de tijd waarin jouw nieuwe maan intentie tastbaar wordt, het hoogtepunt van de maancyclus en daarmee ook de tijd waarin we de thema’s van de maan meer ervaren dan normaal. Emoties, gemoedstoestanden, intuïtie, het staat allemaal extra ‘aan’ als het ware tijdens een volle maan.

En daarom is dit ook zo’n waardevolle tijd om te reflecteren. Op onze intentie (wil je bijsturen? Ben je tevreden? Wat heb je voor elkaar gekregen?), maar ook op onze eigen wereld. We staan rond de volle maan dichterbij onze emoties en kunnen daarmee ook bekijken wat ons triggert, wat we voelen en wat we mogen loslaten.

De astrologie van deze volle maan

Zondag staat de maan in Boogschutter en is het vroeg in de ochtend precies volle maan. Goed om te weten als je een loslaatritueel wilt doen: dan kan tot 3 dagen voor én na de dag van volle maan. Geen haast dus.

Boogschutter is een echte rasoptimist en wordt geregeerd door Jupiter. Een volle maan in dit teken is eerlijk gezegd vrij luchtig en fijn over het algemeen (gekke aspecten daarbuiten gelaten natuurlijk). Een volle maan in Boogschutter is lekker levendig, energiek en enthousiast. Als je halsoverkop maar in volledige passie je leven overhoop trekt dit weekend: blame the full moon. 

"Deze volle maan moedigt het avontuurlijke in jou alleen maar aan."

Overigens, even een sidenote, hoe groot de impact is van een volle maan is afhankelijk van hoe gevoelig je er in het algemeen voor bent, je birth chart én hoe de maan in kwestie valt (in welk teken, in welk huis en met welke aspecten). Geen enkele volle maan heeft dezelfde uitwerking dus.

De maan staat recht tegenover de zon, die in Tweelingen staat. Deze volle maan vraagt je dus om de balans aan te brengen tussen het optimistische, avontuurlijke en enthousiaste van Boogschutter en het communicatieve, leergierige en nieuwsgierige van Tweelingen. Boogschutter en Tweelingen hebben redelijk wat raakvlakken, dus ik verwacht geen getouwtrek tussen de twee tekens deze volle maan.

De heerser van het teken Boogschutter is Jupiter, onze grote vriend. En Jupiter maakt deze week een conjunctie met de noordelijke maansknoop, het punt dat staat voor waar we naartoe ontwikkelen, ons verlangen, waar we naartoe reiken als het ware. Houd rekening met hebzucht, aangezien Jupiter alles groter maakt, maar zie dit ook als een mooi reflectiemoment om eens te kijken in hoeverre jij in contact met je (spirituele) missie staat.

Als je écht wilt ontdekken wat jij los mag laten, en dan bedoel ik: rigoureus loslaten, dan moet je eerst ontdekken wat jouw Fuck Yeah is. Datgene waar jij voor door het vuur gaat. 

"Jouw missie, jouw passie(s), dat gaat jou tevens vertellen waar je afscheid van mag nemen."

En dat is geen gemakkelijk proces weet ik uit ervaring. Daarom wil ik je daar heel graag mee helpen. In mijn nieuwste programma ontdek je op laagdrempelige wijze wat jouw Fuck Yeah inhoudt én hoe je ernaar gaat leven. Hier lees je er alles over (en er is nu nog korting).

Hele fijne volle maan !

 

Liefs,

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *