in space

Volle maan én een maansverduistering: hoe haal je hier alles uit?

Prepare, embrace, let go.

Jawel, daar gaan we weer! Aanstaande zaterdagavond om 22:23 is het volle maan. En dit keer is het een heel bijzondere, we krijgen namelijk ook te maken met een maansverduistering.

28th of August 22:23

Hoe werkt zo’n verduistering dan?

Ieder jaar hebben we meestal twee, soms drie series van eclipsen (dat is een maans- en zonsverduistering). Een zonsverduistering vindt altijd tegelijkertijd plaats met nieuwe maan, een maansverduistering met volle maan.

Zijn verduisteringen “eng”?

Een verduistering werd vroeger al snel als ‘eng’ bestempeld. De Maya’s geloofden dat een demon een hap uit de zon nam tijdens een zonsverduistering bijvoorbeeld. Binnen de astrologie hebben verduisteringen ook lang een vrij zware stempel gekregen, totdat we langzaam realiseerden dat die eclipsen best wel vaak plaatsvonden.

 

Zelf denk ik dat het allemaal wel meevalt. Natuurlijk is er sprake van een andere energie dan met een normale volle maan (daarover straks meer), maar zo heftig is het allemaal nou ook weer niet. Mocht je er mee over willen leren, check dan dit blogartikel even.

Volle maan en haar energie

De volle maan is hét moment voor reflectie en loslaten. Met volle maan mag je aan het element loslaten werken. Dat betekent dat je mag reflecteren op opgekropte emoties, patronen, mindsets, situaties of misschien zelfs personen of situaties die niet meer bij je passen.

Loslaten klinkt vervelend. Iets verliezen vinden onze hersenen maar kut. Sterker nog: een verlies voelt twee keer zo zwaar aan voor ons brein dan als we dezelfde waarde zouden winnen. Toch schuilt er iets heel moois is loslaten, omdat het de brug kan vormen naar het manifesteren van jouw doel.

 

Je kan namelijk pas je doel manifesteren als jouw gedachtepatronen en overtuigingen je niet meer in de weg staan.

“Verandering en transformatie komen hoe dan ook.Verwelkom je het of
verzet je jezelf ertegen?”

De maan voelt zich wel thuis in het teken Stier en kan daarmee het ‘gedoe’ van een eclips makkelijker verdragen. Daarnaast staat de maan in de buurt van grote vriend Jupiter, so things are good there.

Dit weekend kan tóch wat intens aanvoelen. De zon staat in Schorpioen. Het is volle maan. Een maansverduistering erbovenop. De energie kan wat geheimachtig voelen. Zaken kunnen onthuld worden, alsof er een sluier van geheimen of dingen die achter de schermen speelde opgelift wordt.

Daarnaast is dit de laatste serie eclipsen rondom de zustertekens Stier en Schorpioen (2 tekens die tegenover elkaar staan). We sluiten hiermee een hoofdstuk af wat zo’n 2 jaar heeft geduurd. Super waardevol om even te reflecteren op alles wat er gebeurd is sinds de eerste eclips in deze tekens november 2021.

De eclips gooit nog een extra schepje transformatie erbovenop. De boodschap van deze volle maan + eclips is: verandering en transformatie komen hoe dan ook. Verwelkom je het of verzet je jezelf ertegen?

Vragen die je jezelf kunt stellen passend bij deze volle maan:

  • Wat past niet bij wie ik wil zijn?
  • Wat mag ik loslaten om ruimte te maken voor mijn doelen?
  • Wat ga ik loslaten om transformatie die ruimte te bieden?
  • Wat speelde er rond 4 november 2021, tijdens de eerste eclips van deze tekens? Komen deze thema’s nu terug? Ben je benieuwd naar deze thema’s?

“Verandering en transformatie komen hoe dan ook.Verwelkom je het of
verzet je jezelf ertegen?”

Wil je ontdekken hoe je moeiteloos kunt manifesteren met de maan door gebruik te maken van diepere astrologische kennis en transits? Bekijk dan de New Moon Manifesting workshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *