Van visualisatie naar realisatie

Hoe mijn kleine meisjesdroom is uitgekomen..

Deze keer even een blog wat anders dan anders. Ik ga je namelijk precies vertellen hoe ik een droom die ik als brugpieper al had voor mijn carrière uiteindelijk realiteit heb kunnen maken. Maakt niet uit welke leeftijd je bent, jong of oud, ook jij kunt nog steeds je grootste dromen uit laten komen.  

Mijn kleine meisjesdroom

Toen ik in de brugklas zat, ik was dertien of veertien jaar, had ik de grote droom om regisseur te worden, specifiek voor videoclips. Waarom? Elke keer als ik muziek draaide, stroomden er allerlei creatieve beelden in mijn hoofd, en dat kon ik gewoon niet stoppen. Het gebeurde gewoon. Klinkt misschien gek, maar ik kan muziek zien, vormen zien, het is niet alleen audio voor mij. Soms zie ik een vaag beeld (deze muziek klinkt koud en ik zie een soort ijzige locatie voor me), soms is het super concreet en is het alsof ik echte scènes zie of zelfs een hele choreografie bedenk. Als puber dacht ik dus: “oh my god, hoe vet zou het zijn als ik videoclips zou regisseren?” In mijn pubertijd had je al die awesome videoclips van Nelly Furtado, van Justin Timberlake, van de Pussycat Dolls ((Am I feeling old now haha). Het leek mij echt de dreamjob om die creatieve wereld in te duiken en van mijn geheime talent mijn werk te maken. 

De downside van deze maatschappij

Maar goed, je zit op de middelbare school en je krijgt van alle kanten de boodschap van de maatschappij en je ouders dat je gewoon een goede en ‘normale’ baan moet zoeken. Al vrij snel kwam ik er ook achter dat er zoveel mensen zijn die ook regisseur willen worden en ik wilde niet zomaar ergens in de middenmoot eindigen. Ik wilde internationaal gaan, helemaal bovenaan meedraaien. Dus, dacht ik, is Nederland wel echt de place to be om super over-the-top gekke videoclips te maken met mijn mega-creatieve brein? Daarom stopte ik die ambitie, mijn droom, in de ijskast en ging communicatie studeren.

EEN ROLLERCOASTER DOORGEGAAN

Na mijn HBO communicatie ging ik fulltime aan de slag, maar toen – bam – burn, out. Uiteindelijk ben ik in het ondernemerschap beland, en van daaruit rolde ik ook nog eens richting fulltime ondernemerschap. Vorig jaar gebeurde er iets bij mijn andere onderneming. Ik ontdekte – en dat merkte ik ook aan mijn klanten – dat er een nieuwe markt was ontstaan voor fotoshoots die allesbehalve saai en standaard waren. Mensen wilden opvallen op social media, op het internet, op elk mogelijk platform. En daar voelde ik die oude sprankeling weer, de ambitie van de dertienjarige Jess. 

Ik had én superveel ervaring als ex-influencer én ik was ook al een tijdje bezig met Attract It en ik heb daarvoor dus ook heel veel shoots achter elkaar zelf opgezet inclusief concept, styling, productie, uitzoeken van locaties, noem maar op.

MIJN DROOMLEVEN

Vanaf dat punt ging eigenlijk alles heel natuurlijk. Er was steeds meer vraag naar echte, grote en vette fotoshoots. Zo ontstond er opeens een idee waarbij uiteindelijk dus mijn ambitie als dertienjarig meisje realiteit werd. Ik was niet alleen bezig met het regisseren van videoclips, want ik stortte me juist volledig op het regisseren van complete shoots voor mijn klanten. Van het creatieve concept tot aan de styling die we nodig hebben, hoe de visagie eruit ziet, welke locatie daar het beste bij past, wat voor soort beelden we nodig hebben, tot aan hoe we die beelden gaan bewerken. Basically, gewoon alles van de locatie tot aan de lunch tot aan props of wat dan ook. Het hele pakket.

“De 13-jarige Jess is echt wel een beetje trots dat dit nu de realiteit is.”

JESS, HELP! HOE HEB JE DIT DAN UIT LATEN KOMEN?

Eigenlijk is het supersimpel. Ik voelde die ambitie al jaaarenlang. Het spookte altijd wel ergens achterin mijn hoofd. En ineens viel alles op zijn plek. Ik spotte een trend, een kans, en dook er bovenop.Ik dacht, hey, ik heb de ervaring en hé, er is veel vraag naar. Wat heb ik te verliezen? Ik ging brainstormen als een malle en binnen no-time had ik alles uitgewerkt. Fast forward naar nu: ik regisseer niet alleen mijn eigen shoots, maar ook die voor mijn klanten vanuit mijn andere bedrijf. En dat is echt, echt fucking vet om te voelen. Het is een kinderdroom die uitkomt. Dat 13-jarige ik is echt wel een beetje trots dat dit nu gewoon de realiteit is. Ik denk dat wat een maatschappij vindt van wat een normale baan is, dat dat absoluut niet mijn carrière is.

S.O.S. Ik zit in de knoop en wil dit ook!!

No matter the age, of hoelang je al bij je huidige baan zit, jij kan ALTIJD je dromen nog achterna gaan. Ga eens voor jezelf na waar je vroeger helemaal in opging, of bedenk eens op welke manieren jij denkt die echt anders zijn dan anderen. Wat gaat jou makkelijk af? Want dat geldt natuurlijk ook voor mij. Als ik naar muziek luister en er ontstaan beelden, hoef ik daar geen kloot voor te doen. Maar de creatieve basis, dat gaat me heel makkelijk af. En dat is precies waarom ik daar mijn werk van heb gemaakt. Vaak liggen jouw unieke talenten op dat snijpunt.

 

Wil je meer hulp bij het ontdekken van jouw unieke missie? Check dan mijn 2-weekse audio cursus Finding Your Fuck Yes.Stop met zelfcensuur en ontdek waar jij écht van AAN gaat. Finding your Fuck Yes is een 2-weekse audiocursus waarin we samen op zoek gaan naar jouw passie: datgene waar jij van áán gaat. Onderweg debunken we de mythes over je Fuck Yeah en laten we zelfcensuur en wat de wereld wel niet denkt los. Over een maand weet jij éxact wat jouw Fuck Yes behelst en weet je hoe jouw roadmap eruitziet naar die Fuck Yes daadwerkelijk gaan leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *