Van passie naar winst

Je idee omzetten naar een succesvolle onderneming

YOU GO GIRL!! Daar moest ik toch wel echt even mee beginnen. Je hebt je passie gevonden, je weet welke weg of richting je op wilt gaan, maar HOE zet je je idee om naar een succesvolle onderneming? Hoe zorg je ervoor dat je je passie kan omzetten naar een bedrijf dat financieel goed zal lopen? Want als we een bad-ass business gaan bouwen, dan moeten we het ook meteen goed doen. In deze blog leer je hoe je die spark van passie kunt omzetten in een succesvol bedrijf.

Passie in actie zetten

Eenmaal je die vonk van passie hebt ontdekt, is het tijd om die creatieve energie om te zetten in een bedrijfsidee, dat verschil zal gaan maken. Kijk rond en vraag jezelf af: welke problemen of behoeften kan ik wat mee? Misschien merk je dat er een bepaalde niche is waarin jouw passie perfect past, maar waar nog niet veel aandacht aan is besteed. Dan komt het leukste. Laat je creativiteit de vrije loop gaan! Ga zitten, pak een notitieblok en begin te brainstormen over alle mogelijke manieren waarop je jouw passie kunt omzetten in een winstgevend bedrijfsidee. Denk bij jezelf: “stel ALLES was mogelijk, geld speelt geen rol, wat zou ik dan willen doen?”. Denk out of the box, ga lekker experimenteren en probeer nieuwe dingen. Probeer dus echt open te staan voor alles wat er in je opkomt.

Beter goed gestolen dan slecht bedacht, toch?

Je wilt niet in het diepe springen zonder te weten wat er allemaal om je heen gebeurt, toch? Neem de tijd om echt alles te leren wat je kunt over je potentiële klanten. Waar zijn ze naar op zoek? Wat zijn hun grootste frustraties? En wat doet de concurrentie goed? Waar liggen mogelijk extra kansen voor mij? Probeer een beter beeld te krijgen van wat er allemaal speelt in de wereld van jouw bedrijfsidee. Hierna is het tijd voor een duidelijk plan. Pak je pen en papier en begin met het stellen van realistische doelen. Wat wil je bereiken op korte en lange termijn? Waar zie je jezelf over een jaar, vijf jaar, tien jaar? Wat moet er vervolgens gebeuren om van A naar B te komen? Schrijf dus stappen op die je moet nemen om je doelen te bereiken. 

start before you are ready

Het starten van een bedrijf voelt als een sprong in het diepe, zonder te weten wat er onderaan op je wacht. Maar ik zal je vertellen, de beste avonturen beginnen vaak met zo’n sprong. Weet dat de risico’s die je neemt de moeite waard zijn als het gaat om het volgen van je dromen en passies. Tuurlijk, je zal fouten maken, so did I, maar deze fouten zorgen er uiteindelijk voor dat je leert en je sterker wordt. Laat je niet tegenhouden door twijfel of angst. Neem die allereerste stap, hoe klein ook.

Benieuwd naar meer inzichten over het vinden van succes in zowel je passies als je zakelijke ondernemingen? Schrijf je nu in voor dé Attract It Business Class Magazine en ontvang maandelijks waardevolle content rechtstreeks in je inbox. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *