Succesvol bedrijf binnen 6 maanden

Hoe heb ik dit gedaan?

In deze blog wil ik je meenemen op mijn reis naar fulltime ondernemerschap en hoe ik in korte tijd succesvol ben geworden. Het is misschien een beetje een lange weg geweest, maar zodra ik de beslissing nam om fulltime te gaan ondernemen, ging het opeens heel snel. Ik wil je laten zien welke stappen ik heb genomen en hoe ik snel een stabiel inkomen kon genereren met mijn bedrijf. Van tips tot strategieën, ik deel alles met je in deze blog.

Ambitie was ver te zoeken

Fulltime ondernemen was niet altijd mijn eerste ambitie. Ik kom uit een familie van ondernemers, maar ik had nooit echt het verlangen om zelf een bedrijf te runnen. Dat komt waarschijnlijk doordat ik van dichtbij heb gezien hoe moeilijk het kan zijn als ondernemer, vooral als het financieel wat minder gaat. Ik begon direct na mijn studie aan een fulltime baan en dacht dat dit mijn droombaan was, maar na een burn-out besloot ik die banen op te zeggen. Zelfs toen kwam het idee van ondernemen niet echt bij me op. Wat ik wel deed, was af en toe freelance werk doen, dat hoefde ik niet persé iets groots van te maken. Toch begon ik via Facebook groepen op zoek te gaan naar grotere vaste opdrachten, en langzaam maar zeker begon dat te groeien. Eenmaal hersteld van mijn burn-out, dacht ik dat ik gewoon weer een parttime baan zou vinden en hiernaast wat freelance werk. Pas in januari 2020, twee jaar later, besefte ik dat ik toch echt fulltime wilde gaan ondernemen.

Hoe kwam dit dan zo ineens tot stand?

In januari 2020 ging ik op mijn jaarlijkse januari-retreat. Dan huur ik een boshuisje om helemaal tot rust te komen en ga ik aan de slag met mijn jaardoelen. Tijdens die sessie kwam ik plotseling tot het inzicht, fuck, ik ben nu al twee jaar aan het freelancen en het voelt nu als het juiste moment om fulltime te gaan ondernemen. Mega excited, maar tegelijkertijd vond ik het ook doodeng. De eerste stap die ik heb gezet is, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mezelf financiële rust geef? Ik wist dat dat mijn blokkade was in het bereiken van het doel. Ik ging met mezelf brainstormen over tactieken om die financiële stress te verminderen. En het antwoord was; een spaarpotje opbouwen waarmee ik een half jaar al mijn rekeningen kan betalen zonder inkomen te hebben. Fast forward, twee maanden later kwam covid. Ik dacht, kut, wat voor impact gaat het hebben op mijn doel? Maar waar ik bang voor was, gebeurde juist tegenovergesteld, want ik kreeg het superdruk. Heel veel van mijn doelgroep verschoof de aandacht van offline marketing naar online marketing en mijn eerste bedrijf hield zich bezig met content creatie, social media, branding, design en opeens kreeg ik de ene aanvraag naar de andere aanvraag binnen.

De stappen die ik heb genomen

Dat mijn bedrijf ineens booming ging, kwam deels door de pandemie, maar ook door mijn eigen acties. Ik dook diep in online marketing, netwerkte als een pro, en reageerde op allerlei vacatures en projecten in Facebookgroepen – ik greep echt alles aan wat ik kon vinden. Dat waren maanden waarin ik dag in dag uit werkte, met volle energie, omdat er toch niets anders te doen was. Het waren dus ook echt de stappen die ik zette en hoe ik mijn eigen mindset en blokkades aanpakte, die ervoor zorgden dat ik in een stroomversnelling terechtkwam. Binnen een halfjaar had ik mijn financiële buffer opgebouwd en kon ik mijn parttime baan opzeggen. Zo kon ik uiteindelijk in zes maanden tijd – vanaf die allereerste intentie – het realiseren om full-time ondernemer te worden

4 JAAR LATER EN 4 BEDRIJVEN VERDER

Ik ben echt mega blij dat ik een manier heb gevonden om door die angst heen te kunnen bewegen. Dat was echt de key om zo snel vooruitgang te boeken en die financiële rust te vinden. Het gaf me de vrijheid om te investeren en taken uit te besteden waar nodig, zonder te hoeven stressen over nieuwe klanten binnenhalen. Voor mij was dat dus echt een game changer. Ik denk dat dit soort zelfreflectie en het overwinnen van obstakels essentieel is, of je nu net begint met ondernemen of al een tijdje bezig bent. Het is belangrijk om af en toe even bij jezelf stil te staan en te kijken waar je naartoe wilt en wat je tegenhoudt, zodat je jezelf in een positie kunt brengen waarin je weer rust voelt en kunt blijven groeien, ondanks alle angsten en twijfels.

AND ACTION!!!

Hoewel manifesteren en visualiseren dus mega krachtig zijn, is het ook nodig om actie te ondernemen. Het gaat er niet alleen om je doelen voor te stellen, maar ook om stappen te zetten in de richting van die doelen. Blijf gefocust op wat je wilt bereiken, zelfs als het moeilijk wordt. Zie tegenslagen als leermomenten en kansen voor groei. Terwijl manifesteren en visualiseren ons dus helpen om onze dromen helder te zien, is het nemen van actie the key om die dromen uit te laten komen.

Wil je meer tips en inspiratie over ondernemerschap? Download dan nu mijn gratis Attract It Business Class magazine! P.s. ik vertel je zelfs hoe je naar de $1.000.000 omzet kunt bewegen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *