Stoppen met manifesteren

Is het bullsh*t?

Ik ga stoppen met manifesteren. Zo, dat is de wereld uit. Dit is een proces waar ik denk ik al twee jaar mee bezig ben. Attract It bestaat nu bijna drie jaar en ik twijfel ieder jaar over mijn visie op manifesteren. En ik heb nu eindelijk definitief de knoop doorgehakt dat ik het woord ‘manifesteren’ uit Attract It ga halen. En dat is natuurlijk heel gek voor iemand die een boek heeft geschreven over manifesteren, en lange tijd het woord ‘manifesteren’ in de slogan heeft gebruikt: “manifesteren zonder bullshit”, en ergens geloof ik daar nog steeds in. Alleen heeft het woord manifesteren voor mij een andere betekenis gekregen. In deze blog wil ik je meenemen in deze verandering, waar het vandaan komt en hoe de toekomst van Attracted eruit zal zien.

je doelen behalen? doe DIT dan absoluut niet..

Laat ik bij het begin beginnen. Ik twijfel dus de afgelopen twee jaar al aan het woord manifesteren. Ik heb meerdere keren een soort identiteitscrisis doorgemaakt waarbij ik me afvroeg of ik nog steeds dat woord moest gebruiken, of dat ik beter iets anders kon kiezen. Op een gegeven moment kwam het idee van “manifesteren zonder bullshit” naar voren, omdat dat voor mij op dat moment heel passend voelde. Hoewel ik sterk geloof in de kracht van manifesteren en dit ook wetenschappelijk kan onderbouwen, voelde ik dat mijn manifesteren anders was dan die van veel andere manifestatie-experts. Ik ben een heel nuchter en praktisch persoon en hoewel ik spirituele tools gebruik, ben ik in de kern heel praktisch ingesteld. Dat is ook wat ik van heel veel van jullie terugkrijg, dat het allemaal zo helder en duidelijk en praktisch is. Dus mijn focus lag vooral op het praktisch benaderen van manifesteren, en op hoe het werkt in onze hersenen, geest, psyche, op psychologisch en neurologisch niveau. Zo is eigenlijk het concept van “manifesteren zonder bullshit” ontstaan.

En daar kwam crisis nummer 2: de doorslag 

Afgelopen herfst kwam ik opnieuw in zo’n identiteitscrisis. Ik merkte dat er zoveel meningen zijn over het woord “manifesteren”, zowel positief als negatief.  Ik begon me af te vragen of het woord nog wel past bij wat ik doe. Ik ben niet iemand die alleen maar visualiseert en dan vertrouwt op het universum. Ik gebruik visualisatie als een tool in het proces, maar daarna ga ik plannen en strategieën maken. Ik pak een stukje van hoe onze hersenen werken. Ik baseer me ook niet op het idee dat alleen positief denken alles laat verschijnen. Ik geloof dat frustratie en stress er ook mogen zijn en dat het juist belangrijk is om die gevoelens te ervaren en ermee om te gaan. Dat is wat ervoor zorgt dat dromen werkelijkheid worden. Door deze gedachten begon ik steeds meer te twijfelen aan het woord “manifesteren”. Daarom heb ik dus besloten dat het voor mij niet meer manifesteren is. Dit is namelijk wat ik daadwerkelijk doe: ik help jou om groots durven dromen en uiteindelijk die dromen ook waar te kunnen maken. 

Ehm Jess, je bedrijfsnaam dan? 

Je zou kunnen denken, ja maar je bedrijf heet nog steeds Attract It. Aantrekkingskracht, wet van aantrekkingskracht. Ik heb zelfs getwijfeld om die naam ook te gaan vervangen. maar dat ga ik uiteindelijk toch niet doen. De reden daarvoor is dat de filosofie achter dat woord nog steeds overeenkomt met wat ik doe. Voor mij betekent het eigenlijk dat we onszelf voorbereiden om onze droom of ons doel te ontvangen. En dat klaarmaken, dat omvalt zoveel meer dan alleen die affirmaties en dergelijke. Het gaat om het werken aan zelfvertrouwen, het werken aan onze eigen waardigheid, het vinden van onze missie, het begrijpen hoe we functioneren. Het is ook visualiseren, het is van alles en nog wat, maar in ieder geval dat klaarstomen, dat zit voor mij heel erg in het woord aantrekken. Ik vind het belangrijk dat mensen bij mij ook kunnen ervaren dat het moeilijk mag zijn en ff kut mag gaan. het mag ook een keer niet moeiteloos gaan. Dat is ook iets wat ik vaak ervaar. 

Ik ben super benieuwd wat je hiervan vindt en ik vind het ook heel leuk om hier gesprekken over te voeren met je. Stuur me een DM op Instagram & let’s talk!! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *