Steal my new year ritueel

Voor het unlocken van succes

Als we de tijd even terugspoelen naar vier jaar geleden, dan neem ik je mee naar mijn nieuwjaarsritueel. Een ritueel dat niet alleen mijn nieuwjaarswensen vormgaf, maar ook jaar na jaar resulteerde in het behalen van mijn doelen. Een ritueel dat me dwong te reflecteren, te dromen en stappen te zetten richting mijn ambities

Playback the time

Zo’n ongeveer 3 jaar geleden bevond ik me in een hutje op de hei in Limburg, samen met mijn vriend. De synopsis van mijn boek was net af, een pitch die je bij je uitgever neerlegt, zodat zij weten wat jouw idee is voor het boek. En in dat hutje begint mijn nieuwjaars ritueel, een traditie die ik elk jaar solo deed, deden we vanaf toen samen.

Start van nieuwjaar = start van mijn ritueel

De eerste week van januari gebruik ik altijd om tot rust te komen, mijn ambities te ontdekken en doelen te stellen voor het komende jaar. In de rust van de natuur opende ik dan mijn journal en denk ik na over waar ik trots op ben, waar ik dankbaar voor ben, wat ik heb geleerd en wat mijn uitdagingen het afgelopen jaar waren. Ik stelde mezelf vragen en liet gedachten van dankbaarheid en leermomenten door me heen gaan.

Het echte werk

Hoe ziet dan zo’n nieuw jaar ritueel eruit? Na een terugblik op het jaar ervoor, begint het echte werk: doelen vinden en formuleren. Ik neem uitgebreid de tijd om jaardoelen te vinden, voelen, stellen en plannen. Ik doe een visualisatie en laat verschillende scenario’s aan me voorbijgaan. Elk doel waar ik enthousiasme of blijdschap bij voel, schrijf ik op. Vervolgens verdeel ik mijn leven in vijf categorieën die ik belangrijk vind. Voor iedere categorie formuleer ik 3 á 4 doelen.

Journal onthullingen van 2021

Ik heb mijn journal er even bij gepakt. En dit waren de doelen die ik in 2021 in januari had opgeschreven.

  • Samenwerken met freelancers voor mijn bedrijf Studio Contrast. Done!
  • Eigen kantoor. Funny story: ik wilde eigenlijk een kantoor in Utrecht (waar ik destijds woonde), waar ikzelf kon werken maar ook een of twee freelancers. Dat heb ik uiteindelijk losgelaten. Misschien maar goed ook, want een paar maanden later verhuisde ik naar Amsterdam om samen te gaan wonen. En nu, een paar jaar later, is deze droom dan toch echt uitgekomen. EN HOE!
  • Van freelancer naar branding & contentbureau. Over deze transformatie schrijf ik ook in mijn boek en hij is zeker uitgekomen!
  • Boek creëren. Zeer goed gelukt! Inmiddels een tweede ook nog.
  • Boek in de Bruna zien liggen. YES!

 

I know, deze doelen waren ambitieus, variërend van enkele maanden tot enkele jaren om te bereiken. Toch, bij het terugkijken op mijn lijst, zie ik hoeveel ervan werkelijkheid is geworden. Dit geldt niet alleen voor mijn doelen van 2021, maar ook voor de lijsten van 2020, 2022 en 2023. Mijn nieuwjaarsritueel is niet alleen een moment van reflectie, maar ook een doelgerichte manier om mijn dromen tot leven te brengen.

WHAT’S YOUR SECRET WANT IK WIL DIT!!

Hoe dan? Door de tijd te nemen. Echt te voelen wat je nou wilt. Een f*cking scherp en gedegen plan maken. Precies op het snijvlak van ambitieus, fun en haalbaar zitten. En GUESS WHAT?? Dat kunnen wij in januari samen gaan doen! Samen met mij en een kleine groep. Met een epische dag retreat geheel in het teken van jou en jouw doelen. Je leert je doelen helder te formuleren, je unieke kern te ontdekken en je maakt praktische plannen om deze te vertalen in acties. Deze dag biedt kristalheldere focus voor een succesvol 2024 waarin jij je helemaal ‘on it’ voelt! ❤️‍🔥 Een dag om aan jezelf èn je business te werken. Scherpe intuïtie, concrete doelen en haalbare acties. Maar ook: leuk die doelen, maar wat heb je dan per kwartaal, maand, week, dag te doen? 

Schrijf je nu in en bereid je voor op een dag vol inzichten, groei en bovenal, het realiseren van jouw dromen! 🚀✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *