Positief denken vs. realistisch manifesteren

De balans vinden

Want even serieus, elk moment van de dag positief blijven denken is toch bijna onmogelijk?

Iedereen heeft wel is een kutdag, gestresst op alles en iedereen, boos, of wat dan ook. Dit mag allemaal, we zijn mens en dit is het leven. Manifesteren komt er veel meer op neer dat je op uiteindelijk manifesteert wat jij gelooft dat je waard bent. Let’s dive in!!

Manifesteren is zoveel meer dan alleen “de wet van aantrekkingskracht”

“Door positieve gedachten en gevoelens aan te trekken, kunnen we onze doelen verwezenlijken.” Dit klinkt toch als een soort sprookje? Als ik me maar goed voel en positief denk, dan krijg ik shit voor elkaar. Maar het gaat allemaal veel dieper dan dat.

Zoals je wet weet draait manifesteren om het stellen van doelen, OPSCHRIJVEN hiervan, hebben van ambities en het visualiseren hiervan. En ja, opschrijven in caps lock, want een onderzoek van Harvard University benadrukt het belang hiervan ook nog even. Mensen die hun doelen opschrijven op wat dan ook, hebben 300% (!!) meer kans om die doelen ook echt te gaan behalen. Dat opschrijven, concretiseren, daar doelen van maken, zorgt ervoor dat we onze doelen daadwerkelijk behalen. En dat heeft dus te maken met de drie automatische cognitieve processen in onze hersenen.   

Oke, maar wat zijn die cognitieve processen dan?

Laten we ze alle drie even langsgaan..

“voor mij heeft manifesteren steeds meer te maken met gewoon routines en je sh*t opschrijven”

Zo, dat is dus wel ff wat anders dan al dat zweverige en je moet altijd maar positief blijven denken want dan lukt het wel. Voor mij heeft manifesteren steeds meer te maken met gewoon routines en je shit opschrijven en herhalen. Want we weten allemaal, het is onmogelijk om vanaf nu alleen nog maar positief te blijven denken. Zolang jij ervoor zorgt dat je je doel belangrijk maakt, nemen je hersenen het over. En ff een keer je kut voelen of shit meemaken hoort nou eenmaal bij het leven. Al die losse gedachtes zijn niet zo belangrijk. Het gaat om die laag daaronder. Namelijk waar vandaan jouw eigen waarde komt. Dit is namelijk waar manifesteren eigenlijk vooral op neer komt: wat jij gelooft dat je waard bent.

Door te geloven in wat we waard zijn, geven we onszelf de kracht om te manifesteren wat we verlangen en verdienen in het leven. Dus start echt met dit stukje.

Geloof in jezelf en je vastberadenheid om jouw doelen te bereiken.

Ps. wist jij al dat jij NU de nieuwe Astro & manifest planner kunt pre-orderen? Pre-order nu en ontvang mijn programma: ‘Finding Your F*** Yes” t.w.v. 85 euro cadeau!!


c.e.o. planning here I come!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *