the art of astrology

Nieuwe maan in Stier

Eindelijk weer een nieuwe maan zónder eclips

Vandaag verschuift de maan van het teken Ram naar Stier en aanstaande vrijdag begint ze haar nieuwe cyclus. De afgelopen tijd hebben we met de nieuwe en volle maan te maken gehad met een eclips, een zons- of maansverduistering, en met Mercury retrograde. Nou, dat is nu allemaal voorbij en komende vrijdag luiden we om 17:53 uur het weekend in met een prachtige nieuwe maan in Stier. Laten we in deze nieuwe maan duiken samen!

Over de nieuwe maan in het algemeen

Hele korte management summary van wat een nieuwe maan inhoudt: nieuwe maan is hét moment om zaadjes te planten in de vorm van doelen en/of intenties.

De cyclus van de maan wordt in de astrologie gezien als een natuurlijk verloop van opbouwen, groeien, loslaten en afbouwen. Er zijn vier belangrijke maanstanden om rekening mee te houden: nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan en laatste kwartier.

De maancyclus begint met nieuwe maan. Dit is de fase waarin de maan (bijna) niet zichtbaar is aan de hemel, omdat de zon en de maan dezelfde positie hebben ten opzichte van de aarde. De maan wordt op dat moment dus niet belicht door de zon, waardoor we haar niet zien. Nieuwe maan wordt gekoppeld aan een nieuw begin, het stellen van doelen en wensen. De tijd om aan de slag te gaan met vragen als:

– wat wil ik bereiken deze maancyclus?

– welke doelen stel ik voor mezelf?

– hoe wil ik me voelen deze maancyclus?

DE ASTROLOGIE VAN DEZE NIEUWE MAAN

Stier is het teken dat het graag langzaam aanpakt. Grondig, geduldig en duurzaam. Als aardeteken is het niet gek dat we deze nieuwe maan onze focus verleggen naar aardse, materiële zaken. Maar denk ook aan een focus op de lange termijn: hoe kan ik nu x doen en er over 3 jaar nog steeds van profiteren? Stier houdt daarnaast van stabiliteit, dus we nemen geen overhaaste beslissingen deze week.

"Vol dapperheid staat Ram op de barricade wanneer nodig en weet hij enthousiast de rest mee te krijgen. "

Gaan we door naar de aspecten die deze nieuwe maan maakt, beginnend bij een sextiel met Mars. Stier is een teken dat van zichzelf behoorlijk volhardend kan zijn, dit aspect lijkt dat te gaan versterken. Dankzij dit sextiel voel je de energie om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de keuzes die je maakt.

Dankzij een vierkant met Saturnus kan de verandering die je wilt wel gepaard gaan met lastige verantwoordelijkheden. Saturnus daagt je uit om te herfocussen en jezelf opnieuw te verbinden aan jouw keuzes. Het driehoek met Pluto laat transformaties op een gemakkelijkere manier dan doorgaans doorvloeien. De conjunctie met Uranus kan zomaar voor plotselinge veranderingen zorgen, maar als ik het zo zie vooral in positieve zin.

Jupiter is tevens deze week verschoven naar het teken Stier, en brengt hier overvloed op materiële zaken, slowing down en de zintuigen. En ja, Stier is ook de koningin van assets en rijkdom verzamelen, dus niet gek dat we daar ook onze focus naar verschuiven dankzij deze transit (houd vooral voorjaar 2024 hiervoor in de gaten. Money b*tches, to the right.

Deze nieuwe maan ken jij je waarde en neem je geen genoegen met minder.

MANIFESTEREN MET DEZE NIEUWE MAAN

Als je astrologisch gezien wilt bekijken wat jij het beste kunt manifesteren deze maan, dan kijk je naar het huis waar deze nieuwe maan in valt. Daarnaast kun je ook kijken naar de aspecten die de nieuwe maan maakt met jouw geboorteplaatsingen.

Geen idee hoe je dit opzoekt? Ik leg dit haarfijn uit in mijn New Moon Manifesting college. Leer wat jij het beste kunt manifesteren iedere nieuwe maan opnieuw. Na dit college weet jij éxact hoe je alle astrologische informatie uit een nieuwe of volle maan kunt halen en toe kunt passen op jouw eigen birth chart, zodat je precies weet wat jij specifiek kunt manifesteren. En dat alles zonder errors of overwhelm. Ik loods je er stap voor stap doorheen. Trust me, you can do this too! Ontdek hoe jij moeiteloos kunt manifesteren met de maan.

Hele fijne nieuwe maan!

 

Liefs,

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *