the art of astrology

Nieuwe maan in Ram

Het nieuwe astrologische jaar start met een knaller van een nieuwe maan

Oké, ik ga maar gelijk met de deur in huis vallen: I love this new moon. Nu ben ik sowieso vrij obsessed met Aries season. Het is immers ook het zonteken van Attract It, maar deze nieuwe maan is ook vrij gunstig om mee te werken. Vandaag verschuift de zon naar Ram, wat tegelijkertijd ook het lenteseizoen inluidt. Ram is het eerste teken van de dierenriem, dus alles wat vandaag en morgen gebeurt staat in het teken van een nieuw begin. De start van de lente, een nieuwe maan, het teken Ram, het geeft ons hoop. We bewegen weer naar het licht toe, we voelen ons bevrijd, alles begint te bloeien… En jouw intenties geef je met deze nieuwe maan diezelfde energie mee.

WERKEN MET DE NIEUWE MAAN

Nieuwe maan is hét moment om een zaadje te planeten in de vorm van doelen en/of intenties. Tijdens zo’n nieuwe maan ritueel keer je naar binnen, op zoek naar wat jij wilt. Dit is niet de tijd voor actie ondernemen per se, maar wel om jezelf af te vragen wat jij wilt bereiken deze maan(d). Waar vliegt je hart van in de fik? Wat wil jij achterna gaan? Manifesteer dat met de nieuwe maan. De energie van een nieuwe of volle maan is zo’n drie dagen voor én na de exacte dag van nieuwe maan voelbaar, dus je hebt alle tijd om lekker aan de slag te gaan met een nieuwe maan ritueel.

DE ASTROLOGIE VAN DEZE NIEUWE MAAN

Morgenavond, om 18:22 uur om precies te zijn, hebben we een nieuwe maan in het teken Ram, op 0 graden. Zei er iemand fresh new start? Want dat is éxact wat deze nieuwe maan in Ram komt brengen. Het astrologische nieuwe jaar staat in de startblokken en starten we vol vuur, passie en durf. Ram is de pionier van de dierenriem. Niet bang om te starten, te leiden of falen. 

"Vol dapperheid staat Ram op de barricade wanneer nodig en weet hij enthousiast de rest mee te krijgen. "

Wat gebeurt er verder in het universum? De zon staat ook in Ram, op 1 graad van het teken, waardoor we een conjunctie hebben. Dit hebben we altijd met een nieuwe maan, daarom is de nieuwe maan ook niet belicht door de zon en zie je ‘m nauwelijks aan de hemel. Mars, de heerser van Ram, staat in het teken Tweelingen. Collectief kunnen we nieuws verwachten rondom thema’s als transport, strijd en regels. Tegelijkertijd voelen we ons collectief klaar voor een nieuwe start en willen we aan de slag met een nieuw begin. We ervaren een mentale helderheid nu Mars niet langer allerlei vierkanten vormt met o.a. Neptunus. We hebben de feiten verzameld en kunnen heldere keuzes maken. Het voelt alsof langzaam onze collectieve brain fog optrekt en we eindelijk weten welke kant we op willen. De perfecte tijd om intenties te planten wat mij betreft.

 

Ram heeft ook een stevige directheid in zich, wat versterkt wordt dankzij een conjunctie met Mercurius die ook in het teken Ram staat ten tijde van de nieuwe maan. Telling it like it is kan een thema zijn deze dagen. We gebruiken onze woorden om te staan voor waar we naartoe willen, om leiderschap te tonen en te laten zien: “ik ga hiernaartoe om deze reden en wat jij doet moet jij weten”. Je mag individualistisch, zelfs egoïstisch zijn deze nieuwe maan, maar pas een beetje op voor conflicten. Dankzij Pluto kun je een nieuwe passie vinden of voelen dat je een transformatie door gaat. De planeet helpt je om te helen van angsten en je eigen kracht te omarmen. Pluto verschuift overigens ook over enkele dagen van Steenbok naar Waterman. Yup, er gebeurt echt veel at the moment.

 

Oh en fun fact: we hebben dit jaar twee maal een nieuwe maan in Ram. Op 20 april hebben we een nieuwe maan en zonsverduistering in Ram, waar ik je tegen die tijd over spreek 😉

Hele fijne nieuwe maan!

Wil je meer van dit soort content ontvangen in je inbox? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *