Mijn Volle Maan Ritueel

+ journal prompts

Op mijn socials deel ik altijd wanneer het Volle Maan is. Maar wat doe ik nou rond zo’n periode? Wanneer begin ik met mijn ritueel en wat ís mijn ritueel? In deze blog neem ik je daar in mee, waarbij ik vanuit liefde zelfreflectie toepas en loslaat wat me tegenhoudt. Ik begin met de basics en leg uit wat ik precies doe tijdens de verschillende fasen van de maancyclus.

WAAROM OOK JIJ WILT GAAN WERKEN MET DE MAAN

Er zijn 2 redenen waarom ik graag werk met de maan. Ten eerste vind ik het mega fijn om een cyclus te hebben waar ik me aan kan vasthouden. Zoals je hopelijk (😉) ondertussen wel weet volgt de Maan een vaste cyclus; het volgt elke keer hetzelfde aantal dagen. Dit maakt het gemakkelijk om te plannen en mijn grote doelen in behapbare kleinere milestones op te breken. Zo worden je doelen ook een stuk haalbaarder en simpel (lees: niet makkelijk) om je doelen te behalen. Ten tweede, als astroloog ben ik al jarenlang geïnteresseerd in astrologie en geloof ik dat er iets magisch is aan het werken met de planeten en het collectief formuleren van intenties bij nieuwe maan, en het loslaten bij volle maan. Kort gezegd, tijdens de nieuwe Maan stel ik nieuwe doelen en voel ik in wat ik wil bereiken in de komende maand. Bij volle Maan reflecteer ik op mezelf en kijk ik wat me mogelijk tegenhoudt, om dat vervolgens los te laten.

MIJN HOLY GRAIL RITUEEL

Tijdens volle Maan maak ik ruimte voor mezelf en ontspanning, vaak door te wandelen, uitgebreid te douchen of te genieten van een warm bad, wat vooral fijn is vanwege mijn sterrenbeeld Kreeft. Dat vind ik dus echt HEER-LIJK. Soms voeg ik daar nog een meditatie of visualisatie aan toe, afhankelijk van hoe ik me voel en of ik er zin in heb. Daarna pak ik mijn journal erbij, tegenwoordig gebruik ik of course mijn 2024 Attract It Astro Planner, waarin alle maanfasen zijn verwerkt, inclusief journal prompts en vragen om doelen te stellen en zelfreflectie toe te passen. Ik reflecteer op de afgelopen twee weken, van nieuwe Maan tot volle Maan. Ik check van hé, waar sta ik, moet ik doelen bijsturen, zijn er al resultaten waar ik dankbaar voor kan zijn? Vervolgens kijk ik terug naar de nieuwe Maan in hetzelfde astrologische teken, ongeveer zes maanden geleden. Zo is deze week de volle Maan in Maagd, dus ik kijk terug naar wat er gebeurde tijdens de nieuwe Maan in Maagd, dat was ongeveer half september. Zijn er thema’s die toen speelden die nu weer opduiken? Ben ik gegroeid op die gebieden of is er nog iets waar ik aan wil werken? Het overkomt me zo vaak dat thema’s van een half jaar geleden nu weer terugkomen dat ik zie, hé, ik ben daar vet in ontwikkeld. Dat zorgt er ook weer voor dat je stilstaat bij je eigen groei en je eigen ontwikkeling en dat je gewoon ff denkt, oh, fuck man, een half jaar geleden, toen stond ik hier en was ik hiermee bezig en nu op ditzelfde thema ben ik zoveel verder dan een half jaar geleden.

JOURNAL PROMPTS

Wat ik dus met volle Maan doe is eerst het stukje reflecteren en vervolgens ga ik aan de slag met een aantal vragen die ik mezelf stel. Deze ga ik ook met jou delen zodat jij ze ook kan toepassen op jouw zelfreflectie ritueel of Volle Maan ritueel. 

  1. Waar liep ik de afgelopen tijd tegenaan en waarom?
  2. Waar heb ik mezelf kleiner gehouden dan nodig? 
  3. Voel ik dat iets niet meer bij me past op dit moment en zo ja, wat dan?
  4. Wat weerhoudt me ervan mijn dromen en doelen te verwezenlijken? 
  5. Wat mag ik loslaten?
  6. Waarvoor creëer ik daarmee ruimte? 

 

En die laatste is eigenlijk een soort super sterke bonusvraag. Als we iets loslaten, betekent dat ook dat we ruimte creëren. Het gaat niet om ergens afstand van doen, maar dat je ergens inzicht in krijgt, kijkt of je daar liefdevol afscheid van kan nemen. En dan vooral te kijken naar, oké, waarvoor maak ik daarmee ruimte? Als dat me niet meer tegenhoudt, wat kan er dan ontstaan?

HET IS ALLEMAAL GEEN ABRA-CADABRA

Het komt erop neer dat ik met volle Maan gewoon zorg dat ik relax op mijn eigen manier en dat ik mijn gedachten opschrijf. THAT’S IT! We maken er soms een enorm gedoe van, maar ik vind het juist fijn om dingen eenvoudig te houden en toegankelijk voor jou te maken. Want elke maand opnieuw doelen stellen en jezelf evalueren is zo’n krachtige combinatie. Het helpt enorm om regelmatig te reflecteren, stil te staan en te bedenken waar je naartoe wilt. Dat zal zoveel bijdragen bij of je wel of niet je doelen gaat bereiken.

Hoe zou het zijn als je iedere nieuwe maan weet wat jij het beste kunt aantrekken? Voor iedere maand een duidelijke focus hebt? Zonder overwhelm je doelen gaat NAILEN en in contact voelt met jezelf, de planeten en het universum? Dan kan nu met onze cursus Moon MethodIn deze cursus met praktische workshop én toolbox neem ik je aan de hand mee door de wondere wereld van de maancyclus. Na dit programma weet jij éxact hoe je stapsgewijs jouw doel realiteit kunt maken met behulp van de maan. Je leert de cyclus van de maan inzetten om jouw doel te vinden, voelen en bereiken.! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *