the art of astrology

Waarom is astrologie zo fucking overweldigend?

Maar geen zorgen, help is here.

Kreeften, noordelijke maansknopen, opposities… Astrologie kan behoorlijk overweldigend zijn. Zeker in het begin van jouw astrologische reis. De birth chart lijkt wel hogere wiskunde en er zijn lijsten vol verschillende termen met hun eigen betekenis. WAAR DE FUCK BEGIN JE DAN???

ASTROLOGIE IS MINSTENS NET ZO OVERWELDIGEND ALS DATEN

Honestly, ik vond astrologie minstens net zo overweldigend als daten. Je moet je eerst door een oerwoud aan verkeerde matches bewegen, vervolgens heb je en date in je agenda staan maar geen idee wie die persoon nou écht is en dan moet je tijdens de date iemand opeens leren kennen. Er zijn zo veel elementen in het spel en er is ook zó veel dat mis kan gaan.

Ik heb zelf ook best wel wat rampzalige dates meegemaakt in mijn Tinder- en Bumble carrière. Van dates waar ik na een kwartier met een laf excuus weer naar huis ging, tot een date waarbij de man in kwestie zijn hele psychologische geschiedenis met me deelde inclusief vrij heftige angsten waar hij ‘geen hulp voor wilde’. En als klap op de vuurpijl een date waarbij een jongen water op onschuldige eendjes ging gooien (I mean, eenden houden van water, I know, maar gedraag je effe en laat die eenden erbuiten alsjeblieft).

Oh het leed dat daten heet… Maar goed, na een lange datepauze waarin ik eindelijk, voor het eerst in mijn leven, heel gelukkig was met alleen zijn, besloot ik weer een poging te wagen en kwam ik de match van m’n elven tegen. Eind goed al goed.

Met astrologie heb ik een soortgelijke reis doorgemaakt. Ik heb zo veel fouten gemaakt in zowel mijn date- als astrologiecarrière. Verkeerde birth charts opgevraagd via onbetrouwbare apps, waardoor ik een heel ander beeld kreeg van mijn eigen chart bijvoorbeeld. Plaatsingen verkeerd geïnterpreteerd, van het internet geleerd dat zoveel Kreeftplaatsingen je écht een zwakke huilebalk maken en uiteindelijk heb ik astrologie zelfs, net als daten, heel even een break gegeven.

"Ik was zo overweldigd, ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen. "

En dan had ik net wat informatie gevonden, bleek de bron onjuist te zijn en had ik weer allerlei verkeerde informatie mezelf aangeleerd….

Maar net als met daten, besloot ik astrologie ook weer een kans te geven. En het bleef plakken. Ik had eindelijk de juiste boeken en andere bronnen gevonden. Het was nog steeds ingewikkeld, maar ik beet me erin vast. En na jaren puzzelen, uitpluizen en onderzoeken had ik een redelijk scherp beeld van mijn eigen birth chart. Ik kreeg er vragen over van vrienden, dus begon mini readings aan hen te geven. En een tijd later startte ik een astrologieopleiding, om later ook readings te kunnen aanbieden aan jou.

Met die eerste date met Wes was ik inmiddels ook zo ver dat ik aardig wat wist over astrologie en ik zijn birth chart voor onze date behoorlijk had uitgeplozen. Daar hebben we het ook uitgebreid over gehad tijdens die eerste date. We leerden elkaars birth chart kennen én elkaar.

Zulke dates zijn leuk met een ander (tenzij het voorbeelden zoals ik aan het begin van deze mail noemde zijn), maar minstens net zo leuk met jezelf. Want er ligt nog een schat aan onaangeboorde zelfkennis in jou. Kennis die je naar de oppervlakte kunt halen met een praktische tool als astrologie. Zelfkennis waarmee je jezelf beter begrijpt, beter passende keuzes maakt en waarmee je je eigenwaarde verhoogt.

En omdat ik weet hoe overweldigend astrologie kan zijn, besloot ik je daar mee te helpen.

LEER IN 7 STAPPEN JOUW BIRTH CHART LEZEN ZONDER ERRORS OF OVERWHELM

Precies om deze reden heb ik The Art of Astrology gecreëerd. Een praktisch, begrijpelijk, modern en good-looking handboek dat jou stap voor stap begeleidt op jouw astrologische reis. Een praktisch naslagwerk wat je de komende jaren keer op keer erbij pakt om op te zoeken wat planeet x, huis y en sterrenbeeld z ook alweer betekent.

En die reis verdient ook een mooi logboek, dus maakte ik The Art of Astrology – Journal, waarin je al je inzichten kunt opschrijven.

Ik ga je stap voor stap meenemen door de facetten van astrologie die je nodig hebt om jouw birth chart te lezen.  En ik zou Jess niet zijn als ik dat niet op een beeldende en visueel aantrekkelijke manier zou doen.

Dus, zelfkennisdate met jezelf komend weekend? Bestel nu The Art of Astrology en pluis jouw eigen birth chart uit in 7 stappen, zonder overwhelm.

Wil je meer van dit soort content ontvangen in je inbox? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *