IN SPACE

In 5 stappen een fijn manifestatieritueel voor de nieuwe maan

Omdat manifesteren met nieuwe maan wérkt

Manifesteren met de maan. I love it. Haar cyclische ritme vertelt ons precies waar we wanneer aandacht aan mogen besteden. En haar energie zet onze manifestaties extra kracht bij. In deze blog vertel ik je waarom ik daar heilig in geloof. Én geef ik je inspiratie voor je nieuwe maanritueel. 

Iedere nieuwe maan neem ik rustig de tijd om even met mezelf te zitten, mijn doelen scherp te stellen en mijn intenties te zetten. Zo’n 4 à 5 jaar geleden kwam ik in aanraking met manifesteren en sindsdien heb ik het eigenlijk geen maan(d) over geslagen. Oké, let’s be honest. Soms heb ik er ook geen zin in of energie voor. Dan doe ik het wat minder uitgebreid. Of gewoon een dagje later. Helemaal niet erg. De energie van de nieuwe maan of volle maan voel je ook nog zo’n 3 dagen  voor én na het hoogtepunt van die maanstand. Je hebt alle tijd van de wereld dus voor jouw ritueel. 

Gewoon lekker praktisch

Waarom ik hier zo’n fan van ben heeft twee redenen. Enerzijds is werken met de maan gewoon heel praktisch. Haar cyclus herhaalt zich steeds. Ongeveer iedere 29 dagen hebben we weer een nieuwe maan. Dit maakt het makkelijk om in te plannen. Ik zet het dan ook letterlijk als maandelijks herhalende activiteit in mijn agenda (nodig, want zonder dat zou ik maar doorrazen en geen tijd nemen voor mezelf of mijn doelen). Dit dwingt me om iedere maand opnieuw weer even stil te staan en te kijken of ik nog ga waar ik heen wil.

"Tip: zoek op wanneer er weer een nieuwe maan is en plan tijd in je agenda voor een ritueel"

Mijn maandelijkse reflectiemoment met nieuwe maan heeft mij de afgelopen jaren mega geholpen. Aan het begin van het jaar stippel ik altijd mijn jaardoelen uit. Dat is heel waardevol, maar het nadeel is dat je dat één keer doet en het daarna vaak weer vergeet. Door met de maan te werken, ben ik hier maandelijks mee bezig. Natuurlijk stel ik steeds nieuwe doelen, maar ik herhaal ook mijn oude doelen. En laat de kracht ‘m nu juist in de herhaling zitten. Onze hersenen leren het beste door consistentie en herhaling en de maancyclus kan je helpen hierbij.

En dat manifesteren met de maan voor mij wérkt, blijkt uit de vele nieuwe maan intenties die ik werkelijkheid heb zien worden. Mijn meest recente bizarre manifestatie is mijn nieuwe kantoor in Amsterdam. Dat is ooit vorig jaar een keer begonnen als nieuwe maan manifestatie. 

Magische manifestatiekracht

Anderzijds vind ik manifesteren met nieuwe maan iets magisch hebben. Wij leven op aarde mee met de energie van de maan (hallo, hormonale cyclus), maar door ons drukke leventje staan we daar meestal niet bij stil. Om nog maar te zwijgen over bepaalde diertjes die alleen met volle maan voortplanten (omg hoe romantisch). De maancyclus heeft een natuurlijk verloop van opbouwen en afbouwen, bestaande uit vier fasen. Ze vertelt ons dat we niet altijd maar in de actiestand hoeven te staan. Als je je manifestatieproces toepast op de energie van de maan, geeft dat je ruimte om mee te bewegen met dat natuurlijk op- en afbouwproces én het geeft je extra manifestatiekracht.

Nog even over de nieuwe maan

De maan bevindt zich dan in de eerste van haar vier fasen. Ze staat dan dichtbij de zon. Daardoor zien we haar niet. Zoals wij haar niet zien, hoef jij je in deze periode ook niet te laten zien. Je mag naar binnen keren.. Mijn tip: ga in deze fase op zoek naar welke zaadjes je wilt planten voor de komende maancyclus. En formuleer  een intentie voor deze periode. Wil jij bijvoorbeeld een nieuwe baan? Formuleer dan de intentie dat je deze maan(d) l je energie focust op het vinden van die dream job!

mijn nieuwe maan ritueel

1. Ontspannen

Manifesteren heeft alles te maken met jouw doelen opslaan in je onderbewuste. Jouw hersenen moeten namelijk de kansen gaan spotten die nodig zijn voor je manifestaties. Dit gaat beter als je hersenen ontspannen zijn. Dus koppel je helemaal los van je werk. Ga lekker yoga doen, wandelen, sporten, warm douchen of een bad nemen. 

2. Maak het knus

Ik heb een speciaal plekje in huis waar ik ga zitten voor mijn maanrituelen. In stap 2 ga ik dit klaar zetten. Dus ik doe sfeerverlichting aan, kaarsjes, wierrook… Zet een kopje thee en pak je journal erbij. 

3. Journallen over deze nieuwe maan

Ik begin met de feitelijkheden van deze nieuwe maan. Ik zoek op in welk sterrenbeeld ze valt en hoe ze valt in mijn geboortehoroscoop. Dit zijn allemaal haakjes/hints voor de dingen die je mag gaan manifesteren. 

4. Journal prompts / braindump

Nog even reflecteren op de afgelopen tijd. Wat is er allemaal gebeurd? Zijn er dingen die ik wil? Ik maak mijn hoofd leeg op papier en spot hierdoor de dingen die ik wil gaan manifesteren. Zelf ben ik heel visueel ingesteld, dus ik zie op dit moment al helemaal voor me wat ik wil en hoe dat eruitziet.

5. Manifestaties opschrijven

En dan begint het écht manifesteren. Ik schrijf heel concreet op wat ik wil. Ik doe dit heel gedetailleerd. Maar kijk vooral wat fijn voelt voor jou. Misschien focus jij je meer op het gevoel dat je krijg bij jou manifestatie. Hoe dan ook wil ik je wel aanraden om je manifestaties echt op te schrijven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je door schrijven veel bewuster bezig bent met datgene wát je opschrijft en het beter onthoudt, en dat is precies wat we willen met onze manifestaties. 

 

"Probeer je voor te stellen hoe het zou zijn/voelen als jouw manifestatie er nú al is."

Je kunt je manifestaties kracht bij zetten door er een of meerdere affirmatie(s) aan te koppelen. Schrijf die in de tegenwoordige tijd op. Dus bijvoorbeeld als je die droombaan zoekt:

Manifestatie: “Ik vind mijn droombaan.”

Affirmaties: “Ik doe wat ik leuk vind / Ik ben succesvol / Ik sta in mijn kracht” 

Journal prompts

Geen idee wat je jezelf moet vragen bij het journallen? I got you. 

Waar word ik gelukkig van? 

Hoe kan ik meer in mijn kracht gaan staan? 

Welke kernwaarden zijn voor mij belangrijk? 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik meer naar mijn kernwaarden leef?

Wat zijn mijn doelen voor de komende maand? En voor de lange termijn? 

Dit is wat ik wil manifesteren:

Dit zijn mijn affirmaties:

New Moon Manifesting College

Wil jij nóg meer weten over nieuwe maan? Leren hoe je opzoekt waar de nieuwe maan valt in jouw geboortehoroscoop? En wat je daarmee kunt in je nieuwe maan ritueel? Dan is mijn New Moon Manifesting College iets voor jou. Als je je aanmeldt, ontvang je de replay-link én een online werkboek! 

Liefs,

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *