Manifesteren: Hoe en Waar Begin je Nou?

Decide, feel and see it happen

We gaan even back to basics met deze 3 tips die je niet zo snel hoort, maar wel even moet horen.

Manifesteren is just the new way van doelen behalen. Vergeet even de technieken die iedereen wil aanleren. Vergeet of je het wel of niet goed doet, of hebt gedaan. Het is allemaal lang niet zo belangrijk als hoe je het doet; als je maar gewoon begint.

Manifesteren: Hoe en waar begin je nou?

Vroeger, zonder manifesteren, ging het behalen van doelen zo: 

Iets willen ➡️ Actie ondernemen ➡️ Hopen op het beste (lees: uiteindelijk je doel bereiken of gaandeweg denken “duurt te lang, ik geef op”) 

Want ja, dat is wat er op deze manier vaak gebeurt, je onderneemt actie en hoopt op het beste. Maar wanneer er niets gebeurt, of het je eigenlijk allemaal net iets te lang duurt, geef je op.

Maar nu kan je iets anders doen, voor jezelf;

Het is makkelijker

Het voelt lichter

 

Maar vooral; passender bij jou

Jouw kernwaarden

Jouw talenten

Jouw persoonlijkheid

Tip 1: Start bij jezelf en wat JIJ nou daadwerkelijk wilt

Manifesteren begint bij haarscherp hebben wie JIJ bent, wat JIJ wilt en wie JIJ wil zijn. Niet bij wat de wereld van je wil. Niet bij wat je ouders van je willen en al helemaal niet bij wat de maatschappij van je wil. Het maakt niet uit wie, JIJ bepaalt. 

 

Hoe dan? Zet al die ruis nou even uit en focus je écht even op jezelf, dat is waar je begint met manifesteren. Neem je tijd. Neem je ruimte. Hoeveel JIJ ook nodig hebt, het is het waard. 

Tip 2: Kom meteen tot het gevoel

Als je vrijheid wilt, moet je daar wel tijd voor hebben. STOP dan ook eens met overal ‘ja’ op zeggen. Je plant je weken veel te vol, want met 60 uur werk (om maar even een voorbeeld te noemen) en ook nog een leven daarnaast heb jij dus echt geen tijd voor vrijheid. Stop met ja zeggen op dingen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt, en al heb je er wel tijd voor; NEE is ook een antwoord. Dan pas kun je starten met je vrij VOELEN.

Tip 3: Weet dondersgoed waar toe je je beweegt

Als iemand NU aan je vraagt; wat is jouw doel op dit moment? Dan heb jij meteen een antwoord klaar. Niet? Dan is er werk aan de winkel. Zo helder moet jouw visie zijn. Daar start je met manifestatie. Een duidelijk doel, een duidelijke eindstreep (of misschien verschillende eindstrepen?). 

Dus nogmaals: Het is allemaal lang niet zo belangrijk als hoe je het doet; als je maar gewoon begint.

Wil je hier wat hulp bij? Check dan mijn Life Design werkboek; Power Up. Een werkboek vol krachtige oefeningen, journal prompts en (wetenschappelijke) kennis over doelen en manifesteren. 

Liefs,

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *