Manifestatie in je business

Werkt het echt?

Als ondernemers streven we naar succes en groei. We stellen doelen, plannen en doen ons best om onze dromen waar te maken. Wat als ik je zou vertellen dat er een tool is die je kan helpen om je ondernemersdoelen nog sneller te bereiken? En nee, ik heb het niet alleen over hard werken en slimme strategieën. Ik heb het over de kracht van je eigen gedachten. Dat is waar manifesteren en visualiseren om de hoek komen kijken.

Even je geheugen opfrissen..

Wat is dat manifesteren en visualiseren in het kort ook alweer? Manifesteren is het bewust creëren van je eigen realiteit door middel van je gedachten en gevoelens. Het draait allemaal om het sturen van je energie naar wat je echt wilt, en dan zie je het universum als een soort reactie op jouw intentie. Visualiseren is als een krachtige hack binnen het manifesteren.  Bij visualiseren stel je jezelf voor dat je al hebt bereikt wat je wilt, en alle gevoelens en emoties ervaart alsof het al is gebeurd. Hoe kun je dit dan samenbrengen om je business nog meer succes te geven? 

Set your goals

We gaan het als eerst hebben over het stellen van doelen. Manifesteren begint eigenlijk met het hebben van een super duidelijke visie van wat je wilt bereiken. Dus als ondernemer is het belangrijk om niet alleen vage ideetjes te hebben, maar om echt specifieke doelen te stellen voor je bedrijf. We hebben het hier niet alleen over geld – hoewel dat natuurlijk belangrijk is. We hebben het ook over groei, over de impact die je wilt hebben op de wereld, en over jouw persoonlijke groei. Wat zijn jouw doelen? Waar wil je naartoe? Dat is waar het allemaal om draait.

Tot leven laten komen

Doelen opgeschreven? Top! Dan gaan we over naar het visualiseren. Het draait hierbij om het nemen van een momentje, elke dag, om jezelf voor te stellen hoe je jouw doelen bereikt. Je sluit je ogen en ziet het voor je: je sluit succesvolle deals, je mag werken met de leukste klanten en je ziet je bedrijf alsmaar groeien. Maar, het gaat niet alleen om wat je ziet, het gaat ook om wat je voelt. Terwijl je jezelf dit succes ziet behalen, voel je de energie, de voldoening en de dankbaarheid alsof het allemaal al werkelijkheid is. Het is dus alsof je al de toekomstige versie van jezelf bent en het leven leeft waarvan je altijd hebt gedroomd. Dat is de kracht van visualisatie.

THINK POSITIVE

Het belang van positieve gedachten en overtuigingen is belangrijker dan je zou denken. We weten allemaal dat ondernemen gepaard kan gaan met twijfel, angst en onzekerheid. Juist in die momenten moet je je kunnen richten op positieve uitkomsten. Maar hoe doe je dat? Ga aan de slag met het vervangen van negatieve gedachten door positieve. In plaats van “deze klant is echt een stap te hoog voor mij”, denk: “deze klant biedt een kans om te groeien en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.” “Ik ga deze uitdaging aan.” Geloof me, wanneer je jezelf omringt met positieve gedachten en overtuigingen, zul je merken dat je meer zelfvertrouwen hebt en beter in staat bent om met de ups en downs van het ondernemersleven om te gaan.

AND ACTION!!!

Hoewel manifesteren en visualiseren dus mega krachtig zijn, is het ook nodig om actie te ondernemen. Het gaat er niet alleen om je doelen voor te stellen, maar ook om stappen te zetten in de richting van die doelen. Blijf gefocust op wat je wilt bereiken, zelfs als het moeilijk wordt. Zie tegenslagen als leermomenten en kansen voor groei. Terwijl manifesteren en visualiseren ons dus helpen om onze dromen helder te zien, is het nemen van actie the key om die dromen uit te laten komen.

Wil je meer tips en inspiratie over ondernemerschap? Download dan nu mijn gratis Attract It Business Class magazine! P.s. ik vertel je zelfs hoe je naar de $1.000.000 omzet kunt bewegen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *