Investeren in je groei

Starten met een cursus

Investeren in je groei en het realiseren van je doelen is een investering in jezelf en je toekomst. Door te kiezen voor cursussen die je ondersteunen op dit pad, geef je jezelf de kans om te groeien, te leren en te bloeien. Maar let’s be honest, we zijn allemaal weleens die persoon geweest die in de spiegel keek en dacht: “Zou een cursus echt iets voor mij zijn?” Of: “Kan ik die cursus wel volhouden?” En die gedachten zijn heel normaal. Het is een soort beruchte ‘comfortzone’ die ons tegenhoudt. Maar die twijfels betekenen dat je groeit, dat je buiten je comfortzone wil stappen, en dat is waar het allemaal begint! In deze blog wil ik een paar gedachten delen met je delen over het investeren in je groei.

DE waarde van persoonlijke ontwikkeling

Investeren in je eigen groei en ontwikkeling = investeren in je toekomst. Het stelt je in staat om je volledige potentieel te bereiken, zowel persoonlijk als professioneel. Door te streven naar groei verbreed je je horizon, vergroot je je zelfvertrouwen en ontdek je nieuwe mogelijkheden. Het realiseren van je doelen is een mega belangrijk onderdeel van dit groeiproces. Doelen geven richting aan je leven en helpen je om gefocust te blijven op wat echt belangrijk voor je is. Of het nu gaat om het willen van een carrière switch, het uitbrengen van een boek of het vinden van meer balans in je leven, het stellen en behalen van doelen geeft je een gevoel van voldoening en vervulling.

JIJ BENT GEEN UITZONDERING

Een cursus kan dus echt een game changer zijn voor je persoonlijke groei. Maar, ik hoor je denken, hoe weet ik nou of die cursus wel echt iets voor mij zal zijn? Hier is iets belangrijks om te onthouden: veel mensen zien zichzelf als een uitzondering op de regel. Ze denken dat ze niet dezelfde resultaten kunnen behalen als anderen, of dat die cursus gewoon niet voor hen gaat werken omdat ze in een andere situatie zitten. Maar stop met dat denken, je bent geen uitzondering. Als iemand anders resultaten kan behalen, dan kun jij dat ook. Als een cursus werkt voor iemand anders, dan kan die ook voor jou werken. Als iemand succes heeft gehad met een bepaalde strategie, met specifieke tools of oefeningen, dan kun jij dat ook. Het is eigenlijk alleen maar angst om jezelf wijs te maken dat jij anders bent of in een andere situatie zit. Dus laat die angst los en geef jezelf een kans om te groeien en te bloeien. You’ve got this! 

NO EXCUSES ANYMORE GIRL..

Mensen die overwegen om aan zelfontwikkeling te beginnen, lopen vaak tegen een muur van angsten aan. Het is een waslijst: angst om te falen, om succesvol te zijn, om op zichzelf te vertrouwen, angst voor verandering, voor pijn of om iets te starten en het niet af te maken. En die angsten worden dan weer excuses in je hoofd, die eigenlijk best logisch klinken. “Ik moet eerst nog even…”, “Een andere keer komt beter uit…”, “Ik wacht nog even totdat…”. Als je je niet bewust bent van deze angsten en excuses, kunnen ze je volledig overnemen en ervoor zorgen dat je helemaal geen actie onderneemt. Maar you know what? Wachten op het juiste moment of de juiste omstandigheden heeft geen zin. Die bestaan namelijk niet. Het is tijd om die angsten en excuses te trotseren en gewoon te beginnen. 

WHAT ARE YOU WAITING FOR?

Alleen jij weet wat het beste voor jou is. Het draait allemaal om wat goed voelt. Dus als die cursus je aanspreekt en je voelt die kriebels van opwinding, waarom zou je het dan niet proberen? Het mooie van een cursus is dat het niet alleen gaat om het leren van nieuwe dingen. Het gaat ook om groei, om jezelf uit te dagen, en om te ontdekken wat je allemaal kunt bereiken. En geloof me, dat gevoel als je je doelen begint te verwezenlijken, dat is PRICE-LESS!! 

Dus, waar wacht je nog op? Neem die sprong, investeer in jezelf, en kijk hoe ver je kunt komen. Want wie weet, misschien ben jij wel dichterbij je dromen dan je denkt. En die cursus? Die kan zomaar het begin zijn van een heel nieuw avontuur. Let’s go for it together en laat mij part zijn van jouw journey. Bekijk mijn cursussen op www.attractit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *