Het vinden van jouw VUUR!

2 woorden die jij nodig hebt >

Ik ontvang vaak DM’s van volgers die vastlopen in hun zoektocht naar wat ze echt willen doen. “Wat is mijn passie? Wat is mijn doel? Bij jou lijkt alles een 10 te zijn en bij mij is het misschien een zesje of af en toe een zeven, hoe vond ik die vonk dat mij naar een stevige 8 of zelf negen tilt?” In deze blog neem ik je mee naar hoe ik het heb gedaan en deel ik tips over hoe jij hetzelfde kunt bereiken.

Één grote error

Misschien lijkt het nu allemaal wel rozengeur en maneschijn, maar dat is echt niet altijd zo geweest. Ik ben heel lang zoekende geweest en dat begon aan het einde van de middelbare school, toen ik voor de keuze stond welke opleiding ik zou gaan volgen. Dan ga je automatisch ook nadenken over, maar wat wil ik dan later gaan doen? En ik vond dat een partij moeilijk!! Dus koos ik voor een van de meest veelzijdige studies die er zijn: communicatie. Ook tijdens die opleiding wist ik nog steeds niet welke kant ik op wilde. Er waren zoveel vakken, zoveel opties en waar ik continu op vastliep, was dat ik heel creatief was. Altijd bezig met tekenen, met ideeën en shit verzinnen. Ik kwam er maar niet uit met hoe kan ik in godsnaam geld gaan verdienen met deze skill. En er waren natuurlijk wel wat voorbeelden: reclames maken, fotograferen, video’s maken, video-editing, wat dan ook, maar er was niks daarvan waarbij ik dacht, oh ja, dit is echt mijn ding.

The start of a fire

En toen kwam er iets op mijn pad.. Ik dacht op een gegeven moment van “f*ck it, ik ga dit maar gewoon doen, het starten van een blog.” Er hing een soort “ach, waarom niet?”-gevoel achter. Ik dacht bij mezelf, wie maakt het uit? Niemand ziet het toch, het is gewoon mijn eigen stukje internet. Laten we gewoon eens kijken wat er gebeurt. Dus er zat echt nul intentie achter, geen doel, behalve dat ik dacht, als ik dan nu nog niet die droombaan heb gevonden, dan ga ik maar gewoon iets doen en gaan kijken wat daar dan uitkomt. Dit is de allerbeste beslissing die ik heb gemaakt in het kader van het unlocken van mijn passie.

Het balletje begon te rollen

Door het schrijven van die blog kreeg ik er ineens een hoop taken bij: het bouwen van een website, het schrijven van teksten, het maken en bewerken van foto’s, het bedenken van titels, het werken aan SEO om gevonden te worden, het ontwerpen van de lay-out, het delen van mijn outfits en mode-illustraties. En zo kwam ik super snel in een soort tornado terecht, van allerlei verschillende creatieve skills, die ik super laagdrempelig kon gaan uitproberen. Ik kon op mijn bek gaan, ik kon een keer een dag niet posten, ik kon een keer een week elke dag posten, en maar zien wat er gebeurde. Door deze stap werd ik zelfs Instagram-influencer. Dat gebeurde allemaal toen ik het wat serieuzer begon te nemen. Zo groeide mijn following organisch en bereikte ik mijn eerste 10k-volgers, 20k-volgers.. Inmiddels ben ik daarmee gestopt, ik ben gepensioneerd influencer. Maar dit is voor mij echt het allerbelangrijkste geweest in het unlocken van mijn passie, van mijn fuck-yeah.

ALLES DOOR 1 STAP UIT JE COMFORTZONE TE ZETTEN

Zo zie je maar dat dankzij één random experiment, wat ik op mijn achttiende in mijn hoofd had gehaald, dat ik uiteindelijk zo veel helderheid kreeg in waar mijn talenten lagen en waar ik ook nog eens brood mee kon verdienen. Alleen maar door te zeggen, fuck it, ik ga dit gewoon proberen en dan zien we wel wat er gebeurt. Dankzij die 2 woorden ben ik Attract it gestart, heb ik een boekendeal getekend en heb ik nu mijn eigen branding en design bureau.

Eén experiment kan je hele leven omver gooien. Als jij nu vast zit in of je weet niet wat je passie is: ga sh*t proberen. Op een laagdrempelige manier! Oftewel, ga er niet meteen een baan van maken, maar ga gewoon proberen. Misschien wil je iets proberen achter gesloten deuren, of wil je een dagje meelopen met iemand die jou interessant lijkt. Vraag of je eens bij hen aan het bureau mag zitten om te zien of het iets voor jou is, wat dan ook. Het draait allemaal om experimenteren. Dat is hoe je uiteindelijk jouw passie zult vinden. Laat mij je daarmee helpen met de cursus Find Your F*ck Yes en ontdek waar jij écht van AAN gaat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *