Het nieuwe astrologische jaar:

Wat de sterren voor ons in petto hebben in 2024

2024 staat alweer bijna voor de deur.. Toch eigenlijk BI-ZAR  hoe snel dit jaar weer voorbij is gegaan? Maar dat terzijde, buckle up, want we gaan samen een blik werken op de meest astrologische rollecoaster die ons te wachten staat! 

De grootste shift in 2024 (no worries, je kunt dingen verwachten die voorheen onmogelijk waren!!)

Pluto, de planeet van transformatie, verandert van teken en dat heeft grote gevolgen op wereldniveau én in ons persoonlijke leven. Pluto gaat van het teken Steenbok, waar die al sinds 2008 in staat, naar Waterman voor de komende 20 jaar. Even korte background: Pluto staat symbool voor macht, power en hoe we dat verdelen over de wereld. Steenbok is een mega ambitieus teken en wilt altijd weer een stapje beter en een stapje hoger. Nu Pluto naar Waterman gaat, zal daar een behoorlijke verandering in komen. Waterman is daarin namelijk best anders dan Steenbok. Waterman is juist meer bezig met het humanitaire, zorgen voor de wereld, maar ook met technologie en innovatie. Waterman is iemand die met nieuwe ideeën komt voor de wereld, maar tegelijkertijd vasthoudend kan zijn aan die ideeën. We gaan dus komend jaar zien dat bepaalde overtuigingen die we heel lang hebben gehad misschien wel omver worden geblazen door nieuwe inzichten of nieuw wetenschappelijk onderzoek. Zaken waar we heel lang aan vastgehouden hebben de afgelopen jaren, gaan we nu misschien achter komen dat die eigenlijk niet meer zo goed werken.

Ram vs. Weegschaal: Durf te dromen, maar houd het in balans!

Je hebt twee maansknopen, de noordelijke en de zuidelijke. De noordelijke maansknoop staat voor hetgeen waar we naartoe willen bewegen. De zuidelijke maansknoop staat meer voor waar we al bekend mee zijn; de routines en de patronen die we heel goed kennen. Komend jaar blijven die net zoals nu in de Ram en Weegschaal staan. Die noordelijke maansknoop in Ram duidt heel erg dat we meer aan het bewegen zijn om te kijken hoe we dingen kunnen starten voor onszelf. Wat een beetje beangstigend kan zijn, maar thank god hebben we daar Ram. Ram heeft een pure dapperheid. Dus het is oké om van jezelf een prioriteit te maken om voor je eigen behoeftes te zorgen en je eigen dromen achterna te gaan, maar wel dus met die balans met ook weegschaal aan de andere kant.

Jupiter’s big move

Dan komen we bij mijn lievelingsplaneet; Jupiter, die komend jaar van teken gaat verschuiven. Hij staat nu in Stier en dit is een teken wat TOP is in combinatie met Jupiter. Stier is heel goed in voor zichzelf zorgen en Jupiter is de planeet die ervoor zorgt dat dingen groter worden gemaakt en expansie krijgen. Wanneer Jupiter dus in een bepaald teken staat, dan worden die thema’s van dat teken uitvergroot. In mei verschuift Jupiter van het teken Stier naar Tweelingen. Tweelingen staat in het teken van communicatie en is een nieuwsgierig teken dat alles te weten wil komen. Zodra Jupiter naar Tweelingen verplaatst, zullen ze je een eindeloze rits van positieve tijden én echte kansen gaan aanbieden. Aan jou de taak om er 1 of misschien wel meerdere te kiezen. Dankzij de verschuiving van Jupiter biedt Tweelingen de kans om groter dan ooit te dromen en te genieten van liefdesavonturen en veranderingen in positieve zin.

MARS IN REVERSE

Aan het eind van 2024 is er een retrograde van Mars, die plaats zal vinden in het teken leeuw. Mars en leeuw staan voor die vurige energie, je podium willen pakken, jezelf uiten. We krijgen de behoefte om die energie die we hebben naar buiten te gooien, het liefst in de spotlights. Maar zodra Mars retrograde gaat in december 2024 in het teken Leeuw, zal dat ervoor zorgen dat we wel heel graag willen, maar dat die retrograde ons terugroept van ho maar wacht even, je bent nog net niet helemaal klaar daarvoor. Zo’n retrograde heeft een soort reflectieve energie.

2024 ASPECTEN HIGHLIGHTS

Als laatste komen we bij aspecten; dit vindt meestal plaats tussen twee planeten, die een bepaalde relatie met elkaar maken door een exact aantal graden dat ze uit elkaar staan. Voor 2024 wil ik twee belangrijke grote happenings uitlichten. We starten met een conjunctie tussen de Noordelijke Maansknoop en Chiron. De Noordelijke Maansknoop staat voor waar we naartoe bewegen en Chiron (een komeet) voor ons helingsproces. Als die twee samenkomen, mogen we een focus gaan hebben op onze eigen heling. De eerste maanden van 2024 is de uitdaging om persoonlijke groei aan te brengen op deze thema’s. Als tweede komen we bij de conjunctie tussen Jupiter en Uranus in het teken stier op 20 april 2024. Jupiter – een planeet van overvloed en expansie – en Uranus, een planeet die zorgt voor plotselinge inzichten en innovatie. Het gaat best wel een groot ding zijn denk ik, omdat Jupiter die vergrotende energie heeft. En daar heb je Uranus bij, wat een opschudder is en kan zorgen voor grote plotselinge inzichten.

 

En dat zijn wat mij betreft de allergrootste planetaire bewegingen voor 2024. In 2024 zullen we dus veel meer focussen op verbinding, maar ook op heel veel nieuwe vernieuwing op het technologische stuk. 

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle belangrijke data in 2024 wat betreft astrologie? Wat zijn bijvoorbeeld de de key dates voor money & succes, of welke data moet je in je achterhoofd houden op het gebied van liefde en connecties maken? Volg ons op tiktok @attract.it om op de hoogte te blijven!!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *