attract it

8 Manifestatietips

voor de komende nieuwe maan

Wat mij betreft is nieuwe maan dé tijd om aan de slag te gaan met manifesteren en daarom deel ik met liefde een aantal scherpe manifestatietips met je in deze blog. Enneh, ook als je geen reet te maken wilt hebben met de maancyclus, wil je alsnog deze tips doornemen én implementeren.

Manifesteer op de manier die voor jou werkt

Voordat ik in de tips duik, wil ik hier nog even kort bij stilstaan, want dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Manifesteren mag je echt naar jouw hand zetten. Er zijn ontzettend veel manifestatietechnieken en het is aan jou om te ontdekken wat voor jou het beste werkt.

 

Manifesteren kun je op praktisch elk moment doen. Je gaat van mij niet horen dat je absoluut wierook nodig hebt tijdens je ritueel, of dat je per se met nieuwemaan moet manifesteren. Manifesteren heeft voor mij niet zoveel regels. Zonder alle poespas eromheen is het niks meer dan je gedachten werkelijkheid laten worden. Daar zijn technieken, een fijne sfeer en manieren om je ritueel extra kracht bij te zetten voor, maar in theorie kun je het ook in tien minuten doen.

 

Vind dus een manier, of manieren, die bij jou en jouw situatie past. Dan ben je al een heel eind op weg en wordt manifesteren niet één van je zoveelste to do’s, maar iets waar je met plezier aan begint.

Mijn manifestatietips

1: Droom groots, maar wees ook realistisch. 

De beste doelen zijn haalbaar én ambitieus. Ik moedig je met heel veel liefde aan om groots te dromen, maar ieder doel vraagt ook om actie. Vraag jezelf of datgene wat je wilt bereiken te bereiken is. Maak het haalbaar én een stretch. Uiteindelijk moet een doel je juist motiveren!

2. En de ander dan? 

We zijn heel erg gewend om onze doelen voor onszelf te stellen, en daar is oprecht niets mis mee. Maar soms kun je jouw doel of jouw visualisatie nóg levendiger maken als je je bedenkt wat voor impact je kan maken op anderen met jouw manifestatie. En dat beeld van jouw manifestatie nog levendiger maken, dát wil je. Hoe visueler jouw manifestatie, hoe makkelijker je brein jouw doel opslaat in je bewustzijn én onderbewustzijn. Hoe hoger een stroom van informatie scoort op dit criterium, hoe belangrijker die informatie wordt gevonden door ons brein.

"Hoe visueler jouw manifestatie, hoe makkelijker je brein jouw doel opslaat in je bewustzijn én onderbewustzijn. "

3. Focus op gevoel.

Gedachte en gevoel moeten in lijn zijn met elkaar om te kunnen manifesteren. Zodra deze één zijn wordt het veel makkelijker om van jouw doel een overtuiging te maken: je gaat erin geloven.

4. Live it now. 

Heel simpel: wat kun jij nu al doen om in die manifestatie te stappen? Ook al is het een heel klein ministapje waarmee je dat gevoel oproept.

5. Stop met zelfcensuur.

Laat alle beperkingen los. Welke ideeën komen er naar boven als je je voorstelt dat ALLES mogelijk is? Manifesteren is eigenlijk niets meer dan creatief en oplossingsgericht denken. Niet: ik kan dit nooit bereiken, maar: dit is uitdagend, maar ik ga alles op alles zetten om het te laten lukken. radicaal stoppen met zelfcensuur? Dan is mijn cursus Find your Fuck Yeah wellicht iets voor jou.

6. Herhaal, herhaal, herhaal.

Ik hoor heel veel manifestatie-experts zeggen dat je moet manifesteren en het vervolgens moet ‘loslaten’. Als ik kijk naar de neurologie, naar hoe onze hersenen werken, zie ik dat onze hersenen leren op basis van herhaling. Of dat nou gaat om pianospelen of jouw doel manifesteren: herhaling is key. Hoe vaker we ons doel herhalen, hoe dikker het neurale pad dat het doel opslaat in ons brein wordt.

7. Ontspan je zenuwstelsel. 

Ondergeschoven kindje in onze haastcultuur. Maar om écht goed te kunnen manifesteren, dien je jezelf in een ontspannen toestand te krijgen. Daarom beweeg ik graag voor mijn manifestatieritueel en zorg ik voor een zo ontspannen mogelijk momentje.

8. Je hebt niets nodig om te kunnen manifesteren.

En daarmee bedoel ik: je hoeft geen edelstenen, 6 journals en een kilo wierook in te slaan om te kunnen manifesteren. Het gaat om jouw, jouw hersenen en jouw doel. En die zijn helemaal gratis 😉

Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Nog vragen of even gezellig ouwehoeren? Kom langs in mijn DM!

 

Liefs,

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *