the art of astrology

Wat te doen met de maan in eerste kwartier

ACTIE IN DE TOKO

Deze week verschuift de maan van haar nieuwe fase, naar het eerste kwartier. En als je mijn eerste boek hebt gelezen of me al wat langer volgt, dan weet je dat ik deze maanfase maar al te graag koppel aan het element Ambitie uit mijn formule. Eerste kwartier = tijd voor ambitie. Wat dat inhoudt? Daar duik ik nu samen met jou in! 

Eerste kwartier staat voor stappen zetten

De maan en de aarde hebben nogal een bijzondere band. Hoogstwaarschijnlijk is de maan ooit vanuit de aarde ontstaan, dus dat is niet zo heel gek. De maan heeft een krachtig magnetisch veld, net als de aarde van zichzelf heeft. Dat is ook de reden waarom de maan onze zeeën reguleert. Om nog maar te zwijgen over bepaalde beestjes die zich alleen voortplanten met vollemaan en menstruatiecyclussen die meegaan met de stand van de maan. Naast dat astrologie mij veel zelfkennis en bevestiging heeft gegeven, zet ik het ook in voor mijn formule. Er is namelijk een duidelijke overlapping tussen de elementen van mijn formule en de maancyclus.

De cyclus van de maan wordt in de astrologie gezien als een natuurlijk verloop van opbouwen, groeien, loslaten en afbouwen. Er zijn vier belangrijke maanstanden om rekening mee te houden: nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier. De maancyclus begint met nieuwemaan. Dit is de fase waarin de maan (bijna) niet zichtbaar is aan de hemel, omdat de zon en de maan dezelfde positie hebben ten opzichte van de aarde. De maan wordt op dat moment dus niet belicht door de zon, waardoor we haar niet zien. Nieuwemaan wordt gekoppeld aan een nieuw begin, het stellen van doelen en wensen. Ik koppel het aan manifesteren in mijn formule.

Na ongeveer een week bereikt de maan het eerste kwartier. Dan is, vanaf de aarde gezien, de gehele rechterhelft van de maan verlicht. Het eerste kwartier is ideaal voor het ondernemen van actie. Groei, uitvoeren en productiviteit staan centraal. Dit is de maanstand die bij ambitie hoort. Daarna gaan we door naar vollemaan. De maan is volledig belicht door de zon vanaf de aarde gezien. Dit is daarom ook, volgens de astrologie, het moment waarop de energie van de maan het meest voelbaar is. Emoties kunnen hoger oplopen en je intuïtie is sterker dan normaal. Vollemaan koppelen we aan resultaat zien van ons werk en reflecteren. Loslaten doe ik daarom tijdens vollemaan. De laatste fase is het laatste kwartier. Dan is de linkerhelft van de maan belicht. Dit is tevens de laatste fase van de cyclus, waarin we ons klaarmaken voor het nieuwe begin wat eraan zit te komen. Niet gek om tijdens deze fase even tot rust te komen en iets minder met actie bezig te zijn. Daarom koppel ik deze maanstand aan dankbaarheid.

Iedere maancyclus bestaat dus uit 4 fases, waarbij eerste kwartier dé tijd is voor ambitie. Waar we met nieuwe maan aan de slag gaan met juist naar binnen keren, op zoek naar onze intentie, onze nieuwe doelen voor de nieuwe maancyclus, gaan we met eerste kwartier juist naar buiten treden. Het is tijd voor actie. Ambitie dus. Want manifesteren is hartstikke goed en waardevol dat we dat doen, maar zonder actie kom je er niet.

En de betekenis van ambitie is voor mij tweeledig. Enerzijds staat het voor het ondernemen van actie. Het zetten van een eerste stap, een eerste stap waarmee we onze intentie opvolgen. Het eerste kwartier is een hele fijne reminder die zegt:

"Je hebt je intenties geformuleerd vorige week, het is nu tijd om die op te gaan volgen met een concrete eerste stap. Geen bullshit, geen smoesjes, we gaan gewoon die eerste bold move maken."

Anderzijds gaat ambitie voor mij ook heel erg over weten wat de fuck dan jouw ambitie is. Wat wil je? En dan bedoel ik niet: heb je zin in een aardbeien milkshake? Maar: waar wordt jij nou echt gelukkig van?  Wat wil jij manifesteren? Wat is jouw doel? Wat is jouw passie, je missie, waar vliegt je hart van in de fik?

En ik weet: dit zijn de grote vragen. Hier heb je lang niet altijd zo 1, 2, 3 een antwoord op.  Misschien wat beter te beantwoorden als het gaat om wat jij wilt doen deze maancyclus, maar het wordt toch echt knap lastig als je die ambitie over zegmaar *heel je leven* gaat leggen. Error!

Wat is hetgeen waarvan jij zegt: Fuck Yeah, dat ga ik doen. Dat is gewoon een groot vraagstuk. Ik heb er zelf ook even over gedaan (en belandde ervoor in een diep dal) eer dat ik dat gevonden had hoor. I know, ik ben best jong nog, maar ik kan echt vanuit volledige eerlijkheid zeggen dat ik mijn Fuck Yeah inmiddels gevonden heb. En sterker nog: ik ben mega dankbaar dat ik inmiddels meerdere Fuck Yeah’s heb ontdekt én leef.

Maar dit proces ging bij mij echt verre van soepel of makkelijk

Als ik nu terugkijk op de ellende die ik heb meegemaakt aan het begin van mijn carrière denk ik echt: dit was zo onnodig allemaal. Had ik deze kennis maar eerder. Had ik maar eerder geweten wie de fuck ik was en waar ik gelukkig van wordt. En als ik eerder had geweten hoe ik had kunnen stoppen met mezelf censureren, als ik had geweten hoe ik niet had hoeven luisteren naar wat mijn ouders, school, baas, opleiding, de overheid van me verwachtte, als ik dat eerder los had kunnen laten… Dan was ik veel eerder op het pad terecht gekomen waar ik nu op wandel: MIJN pad.

 

En ik weet dat jij hier ook mee gestruggeld hebt of er nog mee struggelt. Doen we allemaal. Misschien voel jij nu wel dat je een leven leidt dat ‘wel prima’ is. Maar lieve jij, jij verdient echt veel meer dan prima. Zoveel meer dan dat.

 

Dus daarom heb ik echt ontzettend veel zin om je hierbij te gaan helpen. Want dit is een vraagstuk waar zoveel verandering en winst in te behalen valt. Dus ik ben heel excited om aan te kondigen dat mijn nieuwe programma exact hierover gaat. En omdat ik het extreem belangrijk vind dat iedereen hier toegang toe krijgt, word dit mijn goedkoopste cursus ooit.

Liefs,

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *