the art of astrology

Volle maan in Weegschaal

Wat laat jij los deze maand?

Tijd om de balans aan te brengen tussen kiezen voor jezelf en je relaties.

WERKEN MET DE VOLLE MAAN

Als je wilt werken met de maan, ga je aan de slag met een natuurlijk verloop van doel bepalen, zaadje planten, actie ondernemen, oogsten, loslaten, rusten en afsluiten. Iedere maancyclus opnieuw, van opbouwen naar afbouwen. Een volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus: de maan is dan volledig belicht en is dan het meest ‘aanwezig’. Thema’s die de maan regeert volgens de astrologie hebben vooral te maken met one gevoelenswereld: emoties, gemoedstoestand, maar denk ook aan je onderbewustzijn. Al deze thema’s worden extra belicht gedurende een volle maan en dat is exact de reden waarom we nu mogen reflecteren. Het is ook geen gek idee om je emoties op een gezonde manier eruit te gooien, met sport, dans, therapie of een goeie huilsessie. Luister naar je lichaam en wat jij nodig hebt.

LOSLATEN, HOE ZIT DAT?

Een volle maan staat wat mij betreft altijd in het teken van loslaten. Het is een tijd van (zelf)reflectie. Om eens te kijken naar wat er goed en minder goed ging deze maancyclus. Om oude patronen, pijnen en overtuigingen eens onder de loep te nemen. Volle maan is eigenlijk de tijd om eens in de spiegel te kijken. Niet alleen naar jezelf, maar ook naar het leven dat je ziet in die reflectie. Waar zie je verbeteringen en kansen?

"Hoe kun je ruimte creëren voor die kans? En wat mag je daarvoor loslaten? "

Kijk, wij houden onszelf het meest tegen. Niet iemand anders of onze omstandigheden, maar vaak zijn we zelf onze grootste tegenstander. Onze onzekerheden houden ons tegen in het podium pakken. Onze angsten weerhouden ons van dat risico nemen. Onze overtuigingen vertellen ons “ach, dat is toch niet voor jou, laat maar”. De volle maan is hier om dat stuk onder loep te nemen. Om daar een liefdevolle reflecterende lens op te zetten. We hoeven onszelf niet te schamen voor onze onzekerheden, angsten of pijnen. Zeker niet, dat stuk is onderdeel van ons. Ook dat maakt wie wij zijn. En net als dat we ons niet hoeven te schamen voor ons enthousiasme, blijdschap of ambitie, hoeven we dat ook niet te doen met de andere kant van het verhaal. Beiden ben jij.

DE ASTROLOGIE VAN DEZE VOLLE MAAN

6 april hebben we een volle maan in Weegschaal, op 16 graden van het teken. Om 6 uur in de ochtend is het precies volle maan, maar je kan ook rustig de dag ervoor, erna of twee dagen erna werken met de maan. De maan staat recht tegenover de zon in het vurige teken Ram. Deze volle maan vraagt je dus om de balans aan te brengen tussen het balancerend, harmonieuze en relatiegerichte van Weegschaal en de durf, het enthousiasme en de passie van Ram.

"Als er een ding is wat het teken Weegschaal begrijpt, is het wel relaties."

Relaties in de breedste zin van het woord bedoel ik dan: samenwerkingen, partnerschappen, de relatie met je moeder, broer, collega en vriend. Weegschaal is een diplomatiek teken dat altijd haar best doet om een gouden middenweg te vinden. Ram is daarentegen een… tikkeltje impulsief en individualistisch. Niks mis mee, maar je voelt de tegenstrijdigheid met Weegschaal nu, nietwaar? Deze volle maan vraagt ons daarom om op te komen voor ons eigen belang in de relaties die we hebben, maar ook om dat op diplomatieke wijze te volbrengen. Weegschaal leert van Ram en vice versa. Dat is de energie die wij nu uit de lucht kunnen plukken als les. 

Verder maakt Jupiter, planeet van overvloed en expansie, een oppositie met de volle maan, net als de zon. Dit aspect kan je laten zien wat jouw aandacht nodig heeft deze volle maan en wat je los zou kunnen laten. Check dus waar deze planeet ten tijde van de volle maan uithangt in je birth chart. Geen idee hoe? Bekijk dan of In Transit iets voor jou is. In die cursus loods ik je door alle stappen en termen. De maan maakt tevens een oppositie (dit is echt de volle maan van opposities en tegenstellingen he) met Chiron. Oude wonden en pijnen kunnen daarom naar boven komen, rondom het thema relaties. Neem er de tijd voor en wees lief voor jezelf.

Hele fijne nieuwe maan!

Wil je meer van dit soort content ontvangen in je inbox? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *