Doelen bereiken m.b.v. de maanstanden

ontdek de invloed van de maanfases

Heb je ooit het gevoel gehad dat je je doelen niet zo effectief bereikt als je zou willen? Misschien mis je gewoon een cruciaal element: de connectie met de maan. Wat ik zo fijn vind aan werken met de maanstanden is dat dat mij elke week een vast agenda moment geeft om heel even bezig te zijn met mijn dromen verwezenlijken. Je kent mij met mijn ellenlange to-do lijstjes dus die maanstanden helpen mij om constant een wekelijks momentje voor mezelf te hebben. Heel even naar binnen te keren en met mijn ambities en dromen bezig te zijn. Maar hoe werken die maanstanden dan en hoe kan jij dit ook gaan implementeren zodat jij binnen no-time je dromen realiteit kan maken?

WHERE IT ALL STARTS

Stap 1 wat ik doe tijdens Nieuwe Maan – maar ook soms op random momenten – is dat ik ga journalen. Wat voor nieuwe Maan hebben we? In welk teken staat die? Is er iets bijzonders aan de hand, zoals een verduistering? Hoe heeft deze Maan invloed op mijn astrologische geboortekaart? In welk huis vindt het plaats? Vervolgens ga ik aan de slag met affirmaties: zinnen die in de tegenwoordige tijd zijn geformuleerd: ‘Ik ben’ of ‘ik heb’. Je doet net alsof het al werkelijkheid is. Ik schrijf en herhaal deze affirmaties voor mezelf, Hoe vaker je het herhaalt, hoe krachtiger die verbinding wordt in je hersenen. Hierna ga ik die affirmaties doorvertalen naar wat ik wil manifesteren. Stel dat ik als affirmatie heb neergezet, ik ben succesvol als ondernemer, dan kan ik dat doorvertalen naar passende manifestaties. ‘Ik trek de juiste mensen aan om mee samen te werken binnen mijn bedrijf, die mij gaan helpen om naar het volgende level binnen mijn onderneming te komen’. De kracht zit niet per se in het schrijven en het journalen, maar vooral in het interne proces van verbinding maken met mijn doelen en richting bepalen.

EERSTE KWARTIER: VAN INTENTIES NAAR ACTIES

Dan gaan we door naar het eerste kwartier. Hier neem ik de tijd om terug te kijken op de manifestaties die ik tijdens de Nieuwe Maan heb vastgesteld. Dit ga ik vervolgens doorvertalen naar concrete stappen. Ik kijk gewoon heel even naar, oké, ik heb deze intenties, dit doel, hoe kan ik dit doorvertalen naar acties. Even een voorbeeld om het duidelijker te maken. Stel ik heb opgeschreven: ‘ik trek de juiste mensen aan om mee samen te werken’. Dan kan ik met het eerste kwartier gaan bepalen, hoe kan ik dat gaan doen? Welke eerste stappen moet ik zetten om deze manifestatie werkelijkheid te laten worden? Ik kan vacature teksten gaan schrijven, ik kan die vacatures ergens gaan plaatsen. En dan ben jij dus concreet bezig met die eerste stappen, ben jij bezig met je hogere doel verwezenlijken, met die droom waarmaken.

VOLLE MAAN: LOSLATEN EN RUIMTE MAKEN

Dan volgt volle Maan. Ik begin mijn ritueel op dezelfde manier als dat ik dat met nieuwe Maan doe. Ik ga aan de slag met kijken waar deze volle Maan in staat, welke astrologische invloed dat heeft op mij, in welk huis vindt het plaats. Maar volle Maan is ook voor mij een moment om even in te checken bij wat er de afgelopen tijd is gebeurd en met name hoe ik me voel. Loslaten is best wel een wat heftiger proces. Als je iets wil loslaten, dan heeft dat je vaak misschien pijn gedaan of het dient je niet meer. Dit is ook waarbij ik journaling gebruik, waar werd ik niet gelukkig van en waarom niet? Heeft dat te maken met een eigen mindset of heeft dat te maken met een externe factor? Ik merk dat als ik het van me afschrijf, dat dat al heel veel met me doet. Je vormt een bepaalde afstand. Als in, het vindt niet per se meer plaats in mijn hoofd, maar het vindt plaats op papier. Vervolgens schrijf ik op waar ik ruimte voor wil maken. Dat is altijd een positieve formulering. Het is vaak ook wel een beetje teruggrijpen op waar wil ik naartoe? Wat is mijn doel? Wat moet ik loslaten om dat doel te verwezenlijken? 

LAATSTE KWARTIER: RUST EN DANKBAARHEID

Tijdens het laatste kwartier besteed ik eigenlijk gewoon tijd aan de laatste fase van de maan voordat we weer naar nieuwe manen gaan. Dit is een periode van rust nemen, zelfzorg en dankbaarheid. Tijdens het laatste kwartier maak ik een dankbaarheidslijstje met dingen waar ik op die dag dankbaar voor ben, maar ook dingen waar ik de afgelopen maand dankbaarheid voor voelde. Wederom heeft het schrijven daarbij een positief effect, omdat je daarmee je hersenen weer traint om wat meer focus te leggen op waar je dankbaar voor bent. Dat is natuurlijk heel belangrijk om die mindset te hebben en vaker je hersenen te trainen om te focussen op de dingen waar je gelukkig van wordt in plaats van twijfels en onzekerheden. 

Eigenlijk helemaal geen abracadabra toch? Wil jij nou meer weten over werken met de maan en je doelen bereiken met de maancyclus? Dan heb ik een hele fijne praktische cursus voor jou: Moon Method. Met voorbeelden van wat ik dan precies op schrijf, een werkboek, maan journal met de exacte journal prompts, lesvideo’s met info over een stukje astrologie meenemen in je maanritueel. Hoe zoek je op waar zo’n nieuwe maan valt in je eigen horoscoop en wat zijn dan de doelen die je het beste kan gaan stellen voor jezelf? Nou, dat allemaal zit in mijn nieuwe cursus Moon Method!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *