IN SPACE

Dit betekenen de huizen in jouw birth chart

Hoe huizen invloed hebben op jouw dagelijks leven

Deze blog gaat over huizen. ‘Ehh.. pardon? Huizen?!’, hoor ik je al denken. Jazeker! Huizen zijn een belangrijke laag in de astrologie. Ze kunnen je een hoop vertellen. Ik neem je kort mee in de betekenis van alle 12 huizen. Én vertel je hoe je ze gebruikt in je volgende manifestatieritueel. 

Oké, even een korte intro. De astrologie bestaat uit 4 lagen. Die vind je terug in iedere chart (of horoscoop). 

1e laag: Planeten 

In het heelal zweven ontelbaar veel planeten. In ons zonnestelsel zijn er 9 die invloed uitoefenen op jouw leven: de maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Iedere planeet heeft zijn eigen betekenis en onderwerpen die hij regeert. Venus gaat bijvoorbeeld over de liefde, Mercurius over communicatie en de maan regeert onze emoties. 

2e laag: Tekens (ofwel: sterrenbeelden)

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er 12 sterrenbeelden in de dierenriem. Deze tekens geven aan hoe de onderwerpen waar de planeten over regeren, tot uiting komen. Als bij jou bijvoorbeeld de maan in het teken Vissen staat, uit jij jouw emoties op de manier van Vissen. 

3e laag: Huizen

Hier hebben we ze! Huizen geven aan waar de energie van de planeten tot uiting komt in jouw leven. Ze geven een soort levenscategorieën aan. Er zijn er ook 12, net als bij de sterrenbeelden. Ik neem ze even met je door in het volgende blok. 

4e laag: Aspecten

Aspecten geven relaties aan tussen de planeten in jouw geboortehoroscoop. Hier kun je een studie an sich van maken, dus meer daarover bewaar ik voor een volgende blog. 

 

de 12 huizen en hun betekenissen

"Huizen zijn een soort levenscategorieën waarin de energie van de planeten tot uiting komt"

Huizen en je geboortehoroscoop

Nu je weet hoe de lagen van astrologie in elkaar zitten en welke levenscategorieën de huizen beslaan, begin je misschien al langzaam in te zien hoe je dit kunt koppelen aan jouw geboortehoroscoop (of birth chart). Jouw geboortehoroscoop is een unieke blauwdruk van hoe de planeten stonden op het moment dat jij werd geboren. Een soort screenshot van het universum. Met planeten, sterrenbeelden en ja.. huizen! 

In jouw unieke chart kun je zien welke planeten en sterrenbeelden in jouw huizen staan. Je herkent de huizen aan de taartpunten waarin je chart is verdeeld. Ze hebben allemaal een cijfer, corresponderend aan het type huis. Zo kun je de betekenissen aan elkaar koppelen. Dit kan je mooie inzichten geven. Misschien kom je er wel achter waarom je bepaalde dingen doet of aantrekt. Hoe te gek is dat?! 

Het leven bestaat uit verschillende onderdelen, zoals je carrière, je familie, je partner, je vrije tijd en je educatie bijvoorbeeld. Ook binnen de astrologie onderscheiden we dit soort levensthema’s in de vorm van de huizen. De term ‘huis’ is niet voor niets gekozen: het is de plaats waar een planeet ‘woont’. Deze laag van jouw birth chart gaat je vertellen of je het liefst straalt op het vlak van communicatie, of dat je dat liever doet binnen je relaties. Het gaat je vertellen of je emotionele veiligheid zoekt in je thuis of dat je het vindt in je dagelijkse routines. Het is de laag die je exact gaat vertellen binnen welke delen van het leven de planeten zich uiten. Het geeft aan waar onze energie het beste tot uiting komt.

In mijn boek The Art of Astrology leer je overigens je gehele geboortehoroscoop lezen aan de hand van de eerder genoemde vier lagen. Met dat boek ontdek je wat alle planeten, tekens, huizen en aspecten betekenen en leer jezelf kennen aan de hand van jouw birth chart. Je bestelt ‘m hier mét bundelkorting!

Een voorbeeld

Ik heb bijvoorbeeld planeet Jupiter in mijn 10e huis van carrière staan. Jupiter staat voor groei, expansie en overvloed. Waar Jupiter staat, wordt alles groter gemaakt. Ik merk in mijn leven dan ook dat ik veel kansen krijg op het gebied van mijn carrière. Ik spot veel kansen en durf ze ook te grijpen, waardoor ik op dit vlak hard kan groeien en optimisme ervaar. 

Planeten aan de wandel 

Baal je dat een bepaalde planeet niet in een huis staat waar jij graag meer aandacht voor zou willen? No worries! Zoals de maan om de aarde draait, draaien alle planeten in het rond. Het zou dus zo maar kunnen dat over een tijdje Jupiter in een ander huis van jou stationeert. Grote kans dat veel planeten nu al in een ander huis staan dan toen je werd geboren. Kleine disclaimer: hoe verder de planeten van de aarde af staan, hoe langzamer ze bewegen. Zo gaat de maan supersnel, maar doet Pluto er wel 20 jaar over om slechts 1 teken te verplaatsen. Wat wel cool is: hoe verder weg de planeet, hoe langduriger of groter de invloed is in jouw horoscoop.

Huizen in transitie

Als een planeet verhuist naar een ander huis in jouw chart, kun je een shift in energie en je leven voelen. Misschien maak je ineens sprongen in je carrière, vind je een gloednieuwe hobby of interesse of merk je dat bepaalde vriendschappen niet meer bij je passen. Het mooie is dat je dit soort dingen vaak kunt voorspellen aan de hand van transits: een screenshot van de sterren van het huidige moment. Je kunt ieder moment van de dag zien in welke huizen de planeten nu staan voor jou. En daarop kun je jouw keuzes én manifestaties aanpassen.

Zo loopt Jupiter nu door mijn 2e huis van waarde. Ik kan dus kansen en groei verwachten op het gebied van geld en alles wat met waarde te maken heeft. De truc is om je bewust te zijn van dit soort plaatsingen, zodat je die kansen ook daadwerkelijk kunt gaan spotten en grijpen! Ze bewust opschrijven tijdens je manifestatieritueel kan hierbij helpen.

"Tip: check voor je aan de slag gaat met je manifestatieritueel in welke huizen belangrijke planeten vallen voor jou op dit moment"

Leer manifesteren met de planeten

Wil jij precies weten hoe je kunt opzoeken welke transities er in jouw chart staan? Hoe je die kunt interpreteren? En hoe je dat kunt inzetten om jouw manifestaties kracht bij te zetten? Nu en in de toekomst? Schrijf je dan in op de wachtlijst voor mijn cursus In Transit.  Via deze link kun je meer lezen over de inhoud van In Transit. En ontdek wat bijvoorbeeld een goede datum is voor een lancering of te solliciteren naar een nieuwe baan!

Liefs,

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *