De kracht van je brein

Hoe je je dromen echt kunt laten uitkomen

If you can dream it, you can do it, right? En dat allemaal dankzij ons brein. Je hersenen doen namelijk niet alleen het standaardwerk van het reguleren van onze lichaamsfuncties en het verwerken van informatie. Ze hebben ook het vermogen om onze dromen waar te maken. Ja, je hebt het goed gehoord – je hersenen kunnen je helpen je dromen te verwezenlijken. Maar hoe creëert ons brein die verbinding tussen onze gedachten en de realisatie van onze doelen?

DE KRACHT VAN JE HERSENEN

Het brein is als een supercomputer die voortdurend informatie verwerkt en nieuwe verbindingen creëert. Het kan onze gedachten, emoties en intenties sturen, en het heeft een krachtige invloed op onze realiteit. Als we ons focussen op onze doelen en wat we willen bereiken, dan schakelt ons brein allerlei systemen in die ons helpen die doelen te bereiken. Met andere woorden, wat we denken en geloven kan onze werkelijkheid vormgeven. Hoe kunnen we deze kracht van het brein nou bewust aansturen?

VAN TWIJFELS NAAR VERTROUWEN

Ons brein is geprogrammeerd door kennis en ervaring, waardoor we vaak geneigd zijn alleen te geloven wat we kunnen zien en begrijpen. Gevolg? Twijfelen, twijfelen, twijfelen. Die twijfels kunnen behoorlijk in de weg gaan zitten om te geloven dat onze doelen werkelijkheid kunnen worden. Vertrouwen hebben is dus mega belangrijk om je wensen te laten uitkomen. Vind je dit toch nog lastig? Begin dan gewoon een stapje kleiner met je doelen. Als je die kleine doelen kunt laten uitkomen, bouw je vertrouwen op en zul je merken dat je geloof groeit. Door het vervullen van deze kleinere wensen kun je vertrouwen opbouwen en zal je geloof groeit.

BREIN POWER

Oké, je hebt vertrouwen in je doel, dan is het tijd voor de volgende stap: we gaan ons brein een beetje foolen. Je hersenen kunnen namelijk geen onderscheid maken tussen wat echt is en wat je je voorstelt, dus hier gaan we even gebruik van maken. Hier komen we bij het stukje positieve gedachten en visualisatie. Door jezelf voor te stellen dat je je doelen bereikt en je dromen werkelijkheid worden, activeer je neurale paden die je helpen die realiteit te manifesteren. En ook hierbij, doe het met vertrouwen. Spreek je doel uit, schrijf het op, allemaal zonder een spoortje van twijfel. Niet te vergeten, visualisatie kan je zelfvertrouwen versterken door je te laten zien dat je in staat bent om je doelen te crushen. Wanneer je jezelf voorstelt dat je succesvol bent, bouw je positieve herinneringen op die je zelfbeeld versterken en je geloof in je eigen skills vergroten.

AFFIRMATIES

Je hersenen zijn buitengewoon krachtig als het aankomt op het gebruiken van affirmaties om je mindset te veranderen en je te helpen je doelen te smashen. Door positieve affirmaties dagelijks te herhalen, ‘train’ je je brein om te geloven in jezelf en om kansen aan te trekken die je dichter bij je doelen brengen. Hoe dit werkt? Ons brein heeft een soort magische kracht, neuroplasticiteit. Door regelmatig positieve affirmaties te herhalen, kun je nieuwe neurale paden in je brein aanleggen die je helpen om optimistisch, zelfverzekerd en succesvol te zijn. Dan hebben we ook nog het reticulaire activeringssysteem (RAS). Ik zie al vraagtekens boven je hoofd, dus ik zal dat eerst even uitleggen. RAS is een netwerk van zenuwcellen in je brein dat verantwoordelijk is voor het filteren van informatie. Door positieve affirmaties te herhalen, geef je je RAS de opdracht om te zoeken naar situaties, mensen en kansen die passen bij je affirmaties, waardoor je je meer bewust wordt van mogelijkheden om je doelen te bereiken.

BELANG VAN ACTIE

Hoewel je gedachten en overtuigingen een krachtige invloed hebben op je realiteit, is het ook belangrijk om actie te ondernemen om je dromen waar te maken. Wanneer je actie onderneemt, creëer je een sterke verbinding tussen wat je denkt en wat je doet. Dat zorgt ervoor dat de wegen in je hoofd die met je doelen te maken hebben, sterker worden. En als die wegen sterker worden, dan is je brein eerder geneigd om je te helpen die doelen te bereiken. Zonder actie blijven je doelen gewoon dromen, maar als je actie onderneemt, dan kunnen ze werkelijkheid worden.

Voel jij nou ook al die kriebels opkomen om aan de slag te gaan met je doelen, omdat het dus eigenlijk allemaal geen abracadabra is en iedereen dit kan realiseren? Met mijn cursus Finding Your Fuck Yes leer ik jou in 2 weken jouw missie voelen en leven. Na deze cursus weet jij precies waar jij gelukkig van wordt en voelt eindelijk weer die passie die je als zorgeloos kind ook voelde. Dit is stap 1 van het realiseren van jouw grootste doelen!!