Astrologie, mega overweldigend

''Ik heb mezelf zoveel beter leren kennen dankzij astrologie.''

DUS waar begin je?

Het lijkt op hogere wiskunde, maar vooral; waar the fuck begin je als je net komt kijken in het wereldje. Daar kan ik je wel mee helpen. 

Astrologie, mega overweldigend

”Ik ben inmiddels een volwaardige astrologie nerd.”

Ik heb een astrologie boek geschreven, ik heb een astrologie opleiding gedaan van anderhalf jaar en ik geef tegenwoordig ook een astrologie cursus die een paar keer per jaar terugkomt. En toch voelde ik me  in het begin net zo overweldigd als jij. Sterker nog, ik heb echt gigantische fouten gemaakt in het begin van mijn astrologische ontdekkingsreis. 

 

Ik weet hoe je je voelt. Ik weet hoe lastig het is om door de bomen het bos te zien. Ik weet hoe overweldigend je je kan voelen door alle termen, lagen en elementen binnen de astrologie. Tegelijkertijd wil ik je heel graag verwelkomen binnen de astrologie, want het heeft mij enorm geholpen in het opdoen van zelfkennis. En dat gun ik jou ook.

Ik heb mezelf zoveel beter leren kennen dankzij astrologie.

Ik kon eindelijk achterhalen waar nou al mijn empathie en gevoeligheid vandaan kwam, of hoe ik omga met mijn creativiteit, of hoe belangrijk mijn carrière voor mij is. Er zat onwijs veel bevestiging in mijn geboortehoroscoop. En tegelijkertijd is het ook zelfkennis die me geholpen heeft in het maken van bepaalde keuzes. 

 

En dat is iets wat ik jou ook gun, en daarom wil ik je stap voor stap meenemen in astrologie. Zodat je niet meteen overweldigd raakt. Tegelijkertijd voel ik ook heel erg dat astrologie soms onnodig ingewikkeld wordt gemaakt. En ik ben altijd iemand geweest die probeert om bepaalde kennis praktisch en toegankelijk te maken en helder te maken voor verschillende niveaus. 

Want ik denk dat het zonde is om deze kennis gesloten te houden.

 

Dus stel je bent beginner op het vlak van astrologie, maar je wilt er dieper in duiken:

Dan zou ik je eigenlijk twee verschillende reismogelijkheden willen aanraden. Eén is:  begin met de zelfkennis zijde van astrologie. Dat doe je door meer kennis over jezelf op te doen met behulp van astrologie. Dan ga je aan de slag met je eigen geboortehoroscoop en geloof me, ook dat kun je laag voor laag, stap voor stap aanvliegen. Dus het hoeft niet meteen mega ingewikkeld te worden.

De andere optie is, en daar ben ik zelf erg fan van, is werken met de maancyclus.Werken met de maancyclus is eigenlijk de meest laagdrempelige vorm, wat mij betreft, van kennis maken met astrologie. En tegelijkertijd kun je daarin ook het manifesteren, je doelen, je intenties meenemen. 

Zo kun jij werken met de maancyclus.

Grofweg bestaat de maancyclus uit vier verschillende fases en die maancyclus is een natuurlijk verloop van opbouwen en weer afbouwen en opnieuw opbouwen. Een beetje vergelijkbaar met de menstruatiecyclus. 

 

En die vier fases van de maan die daarin belangrijk zijn, zijn op volgorde: nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan en laatste kwartier. En elk van die vier maanstanden vinden ongeveer elke week plaats. 

 

Hoe werk je nou met de maan? Je kan dat doen met maanrituelen. Klinkt misschien een beetje zweverig, is het totaal niet. Die van mij zijn eigenlijk helemaal niet zo zweverig, want eigenlijk zijn het gewoon wekelijkse journal momentjes die ik heb. En dat begint bij de t nieuwe maan. Want nieuwe maan is de start van een nieuwe maancyclus, de maan is dan niet zichtbaar aan de hemel. En dat is de perfecte tijd, astrologisch gezien, om nieuwe zaadjes te planten.

 

Met nieuwe maan pak ik dus heel even een uurtje de tijd om mijn journal te pakken. Ik steek wat kaarsen aan, ik zorg voor een fijne sfeer natuurlijk, ik zorg dat ik lekker ontspannen ben. Dan ga ik aan de slag met mijn intenties op schijven voor de komende maand. Wat wil ik bereiken? Hoe wil ik me voelen deze maand?

 

De week daarna is het eerste kwartier. In het eerste kwartier neemt de energie dus eigenlijk wat toe en dat is een hele fijne tijd om actie te ondernemen. Dus wat ik dan doe, is dat ik weer even kijk, wat zijn de doelen die ik voor mezelf heb uitgestippeld met nieuwe maan? Kan ik nu al een eerste stap zetten richting een aantal van die doelen? En dat vervolgens ook doen. 

 

Dan een week later is het volle maan en dit is het hoogtepunt van de maancyclus. Dan is de maan natuurlijk volledig belicht. Dat betekent dat de thema’s die we astrologisch zien koppelen aan de maan, zoals emoties, hoe we ons voelen, onze gemoedstoestand, ons onderbewustzij,  wat meer aanwezig zijn dan gebruikelijk, omdat de maan volledig wordt belicht door de zon. Daarom is het met volle maan heel fijn om een moment van zelfreflectie te pakken.

  • Hoe heb ik de afgelopen weken ervaren?
  • Wat zou ik willen veranderen?
  • Hoe kijk ik naar mezelf? Zijn er dingen die ik anders had willen doen of die ik anders had willen voelen misschien?

    En met volle maan ga je dan ook kijken wat je daarin wilt loslaten. Het is ook de tijd waarin we waarschijnlijk een aantal van die intenties die we met nieuwe maan hebben gezaaid, mogen oogsten met volle maan. 

Dit is pas het topje van de ijsberg

Dit werkt superfijn, omdat je iedere maand opnieuw bezig bent met nieuwe doelen neerzetten. En stappen zet richting die doelen. En ook nog eens een stukje zelfreflectie toepast. En dat is echt een stuk persoonlijke ontwikkeling, wat je elke maand doorgaat door een uurtje per week de tijd te nemen. Wat cumulatief voor een enorme progressie gaat zorgen.

Maar; dit is pas het topje van de ijsberg, in mijn boek: The Art of Astrology lees je meer over de basis van moderne astrologie. Wil jij ook ontdekken wat de planeten, tekens en huizen betekenen? En jezelf beter leren kennen en zo betere keuzes kunnen maken die bij jou passen? Leer de basics van moderne astrologie en mega belangrijk; dit alles in begrijpelijke taal. 

Je kunt je ook inschrijven voor de Attract It nieuwsbrief, om je te kunnen blijven ontwikkelen! 

Liefs,

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *