The Ultimate Recipe

Om jouw ambities waar te maken

Het is alweer februari en voor de één zal het nieuwe jaar op 1 januari beginnen, maar misschien begint het nieuwe jaar voor jou nu pas. Moest je eerst even inkomen en alles laten landen. Elk moment is een goed moment om aan de slag te gaan met doelen en met een nieuwe ambitie. In deze blog neem ik je mee in de drie ingrediënten die ervoor zorgen dat jij dit jaar je doelen gaat bereiken. Want wat nou als ik je vertel dat het ideale recept om jouw ambities waar te maken maar 3 ingrediënten heeft? 

THE START OF A NEW YEAR

Eigenlijk best gek, dat we dat we elk jaar vanaf 1 januari nieuwe doelen moeten stellen en daar een heel jaar de tijd voor hebben. Waarom wachten we niet even, gebruiken we januari als maand voor reflectie en februari van het stellen van nieuwe doelen. Of het nu gaat om het uitbrengen van een boek, het vinden van je droombaan of het vinden van een fijn huis, al deze doelen zijn haalbaar zolang je maar ambitie hebt. Het bereiken van je doelen is eigenlijk heel simpel. Niet te verwarren met makkelijk, overigens. Het bereiken van je doelen kan soms best uitdagend zijn, en tegenslagen horen daarbij; ze duwen je uit je comfortzone. Een leven zonder uitdagingen zou saai zijn, toch? Want hoe meer uitdagingen je overwint, hoe meer je leert, en hoe belangrijker je doel wordt.

IT’S ALL ABOUT AMBITION BBY

Er is één overkoepelende factor, zie het als het snufje zout op elk recept die het helemaal perfect maakt: ambitie. Ik ben me altijd bewust, op elk moment van het jaar en elke dag, van wat ik op dat moment probeer te bereiken. Ik heb altijd helder voor ogen waar ik naartoe werk, of dat nu voor de komende week, maand, jaar, of zelfs de komende tien jaar is. Dus, wat zijn dan de noodzakelijke ingrediënten?Wat zijn dan de ingrediënten die je nodig hebt?

INGREDIËNT 1: EEN DOEL HEBBEN

Ik neem altijd uitgebreid de tijd om tot rust te komen. Voelen bij mijn intuïtie en bij mijn gevoel waar ik behoefte aan heb, of wat ik op dit moment tof vind en waar ik energie van krijg. Gedurende het hele jaar hou ik dat vol, waardoor doelen dus ook wel eens kunnen veranderen. Het belangrijkste is dat je doelen stelt waar je gelukkig van wordt. Op die manier wordt het proces leuker en lichter. Natuurlijk betekent dit niet dat er geen obstakels zullen zijn onderweg, maar het betekent wel dat het de moeite waard is om die obstakels te overwinnen, omdat je op weg bent naar iets dat je gelukkig maakt.

INGREDIËNT 2: TECHNIEKEN OM DAT DOEL TE VERANKEREN

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar je hersenen zijn het belangrijkste instrument in het bereiken van je doelen. Je brein moet duidelijk weten wat je doel is. Dit kun je bereiken door middel van affirmaties, visualisaties en het opschrijven van je doelen. Het is allemaal geen rocket science, dit zijn gewoon simpele technieken die ervoor zorgen dat jouw doel belangrijk wordt gevonden door je hersenen, want zo kunnen je hersenen makkelijker kansen spotten, mogelijkheden zien en problemen oplossen. En dat herhalen betekent niet dat je ze alleen in januari hoeft op te schrijven. Laat die visionboard een keertje niet in de kast verstoffen, maar zorg dat die als screensaver op je telefoon staat. Het is fucking simpel, je moet het alleen doen.

INGREDIËNT 3: EEN SYSTEEM HEBBEN

Last but not least, creeër een systeem of planning dat ervoor zorgt dat jij consequent de juiste stappen zet om dat doel te bereiken. Je hebt X doel voor 2024, wat moet je daarvoor doen per kwartaal, per maand, per week, per dag? Ga brainstormen over tactieken, werk een strategie uit, teken jouw route van A naar B. Verwerk dit vervolgens in je wekelijkse to-do’s en je planner.

Die stappen, die technieken, de strategieën zijn dus best wel simpel, zoals je merkt. Maar waar het misgaat, zit het veel vaker in de implementatie. En daar kom ik om de hoek kijken. Met mijn Cursus “Finding Your Fuck Yes” stop jij eens en voor altijd met zelfcensuur en ontdek je waar jij écht van AAN gaat. Je gaat erachter komen hoe jouw roadmap eruit ziet en je zal die Fuck Yeah daadwerkelijk gaan leven. Meld je nu aan & START THE ADVENTURE OF A LIFETIME!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *