POWER UP

6 Tips om beste vrienden te worden met angst, twijfel en discomfort

Door de angst heen bewegen in het manifestatieproces doe je zo

Angsten, twijfels, onzekerheden… Ze komen vanzelf omhoog als we bezig zijn met grootse, ambitieuze doelen stellen. Het is waar we allemaal, in meerdere of mindere mate, mee dealen. Leuk is het niet, maar wel onderdeel van de menselijke ervaring. Vaak zien we die angst echter als iets negatiefs. Ik denk dat we beste vrienden mogen worden met dat randje discomfort dat we soms voelen. In dit artikel vertel ik je waarom én geef ik je 6 tips om om te kunnen gaan met dat (soms stevige) randje angst.

Als je denkt dat ik geen, soms zelfs verlammende, angst ervaar, heb je het goed mis. Ik heb het nu weer, op financieel vlak. Een nieuw kantoor en alle investeringen daarvoor gaan me niet in de koude kleren zitten. En ik heb net geïnvesteerd in een coach. De kosten om te ‘overleven’ en dus de omzet die ik iedere maan ‘moet’ draaien zijn ook sinds afgelopen jaar exponentieel toegenomen.

En die angst, die mag er echt zijn. Bullshit dat dat een MOnEy bLoKKaDE is. Ik manifesteer dwars door de angst heen met m’n malle fratsen. Cliché maar waar: feel the fear and do it anyway*

*even financiële disclaimer: ik bedoel hiermee NIET: sluit maar een lening af zodat je mijn cursussen kan kopen. De investeringen die ik doe kunnen op papier, maar voelen soms op het randje van wat mogelijk is. Spanning ervaren is oké, jezelf de schulden inwerken niet.

Oké terug naar mijn punt. Dat je geen angst mag voelen gedurende het manifestatieproces is echt klinklare onzin. Of dat die emotie een blokkade is. Als dat zo zou zijn was ik nooit ondernemer geworden. Had ik mijn tweede boek nooit zelf uitgegeven en was The Art of Astrology nooit in deze luxe uitvoering verschenen (geen uitgever die dit wil). Was ik nooit voor de camera verschenen.

"Wishful thinking geeft je vlinders. Je intuïtie maakt je een beetje bang. But in a good way."

Uit je comfortzone verschijnen is altijd spannend. Maar het is het zo waard. En daar… Daar ligt je Fuck Yeah ❤️‍🔥 Here’s the deal: de angst gaat nooit weg. Zal er altijd zijn. Maar leef je liever een 9 mèt (oké iets meer) spanning of “wel prima” met diezelfde angst? Jouw Fuck Yeah omarmen en leven is het spannendste wat je ooit gaat doen. Het is the adventure of a lifetime. But mannnn is it gonna be worth it. 

 

mijn 6 tips

Door positieve gedachten te hebben en duidelijke doelen te stellen zonder je af te laten schrikken door angsten zul je sneller stappen gaan zetten om dat doel werkelijkheid te laten worden. Dat is wat bedrijven doen. Ze stellen doelen. Langetermijndoelen, jaardoelen, kwartaaldoelen, die ze vervolgens doorvertalen naar meetbare cijfers en to do’s. Ik vergelijk manifesteren regelmatig met die werkwijze. Je begint met een doel, visualiseert het en vertaalt dat door naar concrete stappen.

We weten dat er iets heel krachtigs zit in leren manifesteren. Een fijn check-inmoment met jezelf om te voelen waar je staat, waar je naartoe wilt. Om dankbaarheid tot op je botten te voelen. Om een visie te ontwikkelen, ambitie te voelen en te visualiseren wie jij bent als je je droom werkelijkheid hebt gemaakt. Om los te laten wanneer dat nodig is, angsten te zien voor wat ze daadwerkelijk zijn en durven gecalculeerde risico’s te nemen om je dromen te verwezenlijken. Die angsten, zijn dus eigenlijk een standaard onderdeel van het manifestatieproces. De vraag is dus niet óf we angsten hebben, maar hoe we ermee om kunnen gaan. Dat doe je zo:
 

1: listen to your gut

Wishful thinking geeft je vlinders. Je intuïtie maakt je een beetje bang. But in a good way. En daar liggen de keuzes en stappen verscholen waarvan je weet dat je ze kan en mag gaan zetten, maar je hoofd praat je angsten aan. Probeer echt op je intuïtie te vertrouwen, ook al maakt het je een beetje bang. Voel (let op: voel, niet bedenk) goed of je angst je beschermt tegen kwaad of dat je bang bent voor het onbekende.

2: sta jezelf toe om je oncomfortabel te voelen

Het leven is niet bedoeld om altijd vanuit een veilige bubbel en comfort geleefd te worden. Dat betekent dat je nul risico’s neemt en nooit buiten je comfortzone treed. Sounds boring to me. Discomfort is slechts een teken dat je buiten die comfortzone gaat.

"Discomfort is slechts een teken dat je buiten die comfortzone gaat."

3: besef dat angst nooit weggaat

De angst gaat nooit weg. Zal er altijd zijn. Maar leef je liever een 9 mèt (oké, iets meer) spanning of “wel prima” met diezelfde angst?

4: small steps, big wins

Als je een groot doel hebt, die Fuck Yeah, die je een randje angst inboezemt, probeer dan dat enorme doel op te breken in kleine stukjes. Speel ermee, rek voorzichtig je grenzen op, versus in één keer erdoorheen proberen te beuken.

5: feel the fear

Als je angst voelt, probeer er niet voor weg te lopen of het weg te stoppen. Lastig, I know, maar als je hevige angst voelt of righting een paniekaanval dreigt te gaan kun je het beste niet in deze gedachtes verzinken: 

“Ik wil geen angst voelen”

“Oké, kom op! Positief denken”

Met piekeren kom je niet verder, maar met uit alle macht positief blijven ook niet. Het is oké, voel het, probeer te ontspannen voor zover mogelijk en adem erdoorheen. 

6: keep the end goal in mind

Zodra je dat spannende besluit neemt, die enorme stap maakt, de sprong waagt… Jouw Fuck Yeah omarmen en leven is het spannendste wat je ooit gaat doen. It is the adventure of a lifetime. But mannnn is it gonna be worth it. En ik ben daar om je te begeleiden in dit proces. We’ll do it together.

ready to find your mission?

Jouw Fuck Yeah omarmen en leven is het spannendste wat je ooit gaat doen. Het is the adventure of a lifetime. But mannnn is it gonna be worth it. En ik ben daar om je te begeleiden in dit spannende proces. We’ll do it together.

Met Find your Fuck Yeah stop je eens en voor altijd met leven voor anderen of ‘omdat dat nou eenmaal hoort’. Je gaat je eindelijk zeker voelen over jouw pad. Je twijfelt niet langer over je missie, maar weet dondersgoed waar jij gelukkig van wordt en voelt eindelijk weer die passie die je verdient te voelen.

Find Your Fuck Yeah is een 2-weekse audiocursus waarin we samen op zoek gaan naar jouw passie: datgene waar jij van áán gaat. Onderweg debunken we de mythes over je Fuck Yeah en laten we zelfcensuur en wat de wereld wel niet denkt los. Over een maand weet jij éxact wat jouw Fuck Yeah behelst en weet je hoe jouw roadmap eruitziet naar die Fuck Yeah daadwerkelijk gaan leven.

 

Over een maand weet je exact wat jouw Fuck Yeah is én hoe je daar gaat komen. 

U ready? Start the adventure of a lifetime 🚀

GEBRUIK CODE FYFY VOOR 50% KORTING

Liefs,

Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *